Salariile jucătorilor care trec în această vară din Euroligă în NBA

Creșterea spectaculoasă a plafonului salarial de la 70 la 94 milioane dolari de la sezonul 2015/16 la 2016/17 a condus spre un exod al principalelor staruri din Euroligă spre NBA. În cele ce urmează redăm lista jucătorilor care au ales în această vară să treacă în NBA.

Eurohoops.net a întocmit o listă cu jucătorii care au evoluat în Euroligă sau EuroCup pe parcursul stagiunii precedente și au ales să semneze în NBA pentru sezonul următor.

Cel mai mare salariu din această listă în sezonul 2016/17 îl va avea Sergio Rodriguez (foto). Fost MVP al sezonului în Euroligă, fundașul spaniol a renunțat la contractul cu Real Madrid pentru un angajament cu Philadelphia 76ers. El Chacho va încasa 6.8 milioane dolari.

Alex Abrines va trece de la FC Barcelona la Oklahoma City Thunder urmând să încaseze în sezonul următor 6 milioane dolari. El va avea de plătit 2 milioane de euro către clubul catalan pentru clauza de reziliere a contractului. De notat că Abrines s-a înțeles cu OKC pentru un contract pe trei ani în valoare totală de 17 milioane dolari.

Tomas Satoransky (Washington Wizards), Justin Hamilton (Brooklyn Nets), respectiv Mindaugas Kuzminskas (New York Knicks) vor încasa câte 3 milioane de dolari fiecare în sezonul 2016/17.

Malcolm Delaney (Atlanta Hawks) și Dario Saric (Philadelphia 76ers) vor încasa câte 2.5 milioane dolari fiecare.

Willy Hernangomez va încasa 1.4 milioane dolari din contractul cu New York Knicks. Va fi primul sezon din contractul ce se întinde pe următoarele patru stagiuni.

În fine, Davis Bertans va încasa 750.000 dolari de la San Antonio Spurs în stagiunea imediat următoare.

Este voba despre sume de bani impresionante pentru Euroligă, dar în categoria salariilor mici și foarte mici în NBA.

De notat că toți acești jucători au fost selectați în NBA Draft în anii anteriori și nu în cel din anul 2016.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.