Sala care a găzduit meciul cu cea mai mare asistență din istoria NBA a fost demolată

Celebra Georgia Dome, sala care a găzduit meciul cu cea mai mare asistanță din istoria NBA, a fost demolată prin implozie. Distrugerea controlată a celebrei arene indoor s-a consemnat în cursul zilei de 20 noiembrie 2017.

Imaginile video au fost surprinse de pe acoperișul mai modernei Philips Arena, construcție ce găzduiește în prezent meciurile de pe teren propriu ale Atlantei Hawks.

Georgia Dome a găzduit 74 meciuri din NBA în perioada 1997-1999. Între acestea se numără și victoria lui Chicago Bulls, scor 89-74, asupra echipei Atlanta Hawks, din 27 martie 1998. La acel meci au asistet 62.046 spectatori.

În cadrul amintitei partide, Michael Jordan, considerat pe bună dreptate cel mai bun jucător de baschet al tuturor timpurilor, a totalizat 34 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Bulls au jucat în acel meci cu Dennis Rodman, Toni Kukoc, Ron Harper, Bill Wennington, Steve Kerr și alții. Absența de marcă în acel meci a fost Scottie Pippen. De cealaltă parte au jucat Dikembe Mutombo, Steve Smith, respectiv Christian Laettner.

Georgia Dome a fost în proprietatea statului cu același nume. Sala a găzduit meciuri de fotbal american, baschet, fotbal (soccer), concerte și așa mai departe. A găzduit peste 1.400 evenimente la care au asistat 37 milioane oameni. A fost cea de-a 4-a sală multifuncțională indoor din punct de vedere al capacității la momentul demolării. Este depășită de Pontiac Silverdome din Pontiac, Michigan, AT&T Stadium din Arlington, Texas, respectiv Millenium Stadium din Cardiff, Țara Galilor.

Arena din Atlanta a fost dată în folosință în anul 1992. Construcția sălii a costat 214 milioane dolari. O parte a arenei a găzduit meciurile de baschet din cadrul Jocurilor Olimpice 1996. Alte părți ale arenei au găzduit întrecerile de gimnastică artistică și handbal.

Demolarea Georgia Dome prin implozie controlată s-a făcut la distanță de trei luni de la inaugurareai Mercedes Benz-Stadium.

Povestea Georgia Dome este o lecție pe care anumite țări, precum România, nu le învață. În România deschiderea de noi arene este extrem de izolată, însă închiderea altora vechi, în locul cărora evident nu se construiește nimic, este frecventă. Ba mai mult, sunt foarte multe exemple de arene sportive închise și în locul respectiv nu se face absolut nimic. Aceasta este diferența între SUA – o țară cu o grămadă de probleme, dar cu o mulțime de exemple pozitive – și țara noastră.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.