Rusia suspendă echipele înscrise în EuroCup 2016/17

Rusia este prima țară care a luat măsuri împotriva cluburilor ce au ales să participe în EuroCup. Andrei Kirilenko, președintele federației de specialitate de la Moscova a emis un comunicat prin intermediul căruia a anunțat excluderea echipelor care au ales să participe în a 2-a competiție ULEB.

Khimki Moscova, Lokomotiv Kuban, Zenit St. Petersburg și Nizhny Novgorod sunt cele patru reprezentante ale Rusiei înscrise în următoarea ediție EuroCup. Potrivit comunicatului emis de Kirilenko, cele patru cluburi vor suporta consecințele de rigoare.

Mai exact, aceste cluburi sunt excluse din competițiile organizate de federația de baschet a Rusiei. Este vorba despre Superliga și Cupa Rusiei. Sunt două competiții în care oricum marile forțe ale baschetului rusesc nu mai participă de ani de zile. Problema poate consta în legitimarea jucătorilor, deoarece pentru perfectarea de transferuri internaționale este necesară eliberea cărții verzi, care se face prin intermediul federațiilor naționale.

Pe de altă parte, însăși federația rusă de baschet poate să sufere de pe urma acestei decizii. Dacă cele patru cluburi vor rămâne în stare de suspendare e de așteptat ca acestea să nu permită jucătorilor ruși să se prezinte la echipa națională.

În altă ordine de idei, Liga VTB este organizată de un alt organism. Federația rusă nu are implicare în această competiție, singura în care grupările rusești participă, pe lângă aventura din Euroligă sau EuroCup.

Reamintim faptul că pe lângă cele patru echipe suspendate, Rusia are două cluburi angrenate în Euroligă. Este vorba despre CSKA Moscova și Unics Kazan. În mod cu totul interesant, aceste grupări nu sunt afectate de măsurile federației rusești pentru simplul faptul că FIBA a agreat, pentru moment, ca Euroliga să se desfășoare în sistem cu 16 echipe.

Rămâne de văzut care va fi reacția FIBA asupra tuturor echipelor de club și implicit a federațiilor implicate în ediția 2016/17 a EuroCup

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.