Rusia este noua campioană mondială U19 feminin

Rusia este noua campioană mondială U19 feminin. Aceasta a câștigat ediția 2017 a Campionatului Mondial la această categorie, după ce a depășit SUA în finala competiției. Rezultatul final a fost de 86-82.

Podiumul la evenimentul găzduit de Italia, între 22 și 30 iulie, a fost completat de Canada. Nord-americancele au depășit Japonia, scor 67-60, în finala mică a competiției.

Evenimentul a fost destinat sportivelor născute după data de 1 ianuarie 1998. Calificarea la acest turneu s-a obținut prin intermediul campionatelor continentale U18 feminin (generația 1998) din vara anului 2016.

Clasamentul final:

1. Rusia
2. SUA
3. Canada
4. Japonia
5. Franța
6. Australia
7. China
8. Spania
9. Ungaria
10. Letonia
11. Italia
12. Mexic
13. Mali
14. Puerto Rico
15. Corea de Sud
16. Egipt

Maria Vadeeva (Rusia) a fost desemnată MVP al Campionatului Mondial U19 feminin 2017. Alături de această sportivă, în cvintetul ideal al turneului au mai fost incluse următoarele: Chennedy Carter (SUA), Ty Harris (SUA), Laeticia Amihere (Canada) și Raisa Musina (Rusia).

Acesta este primul titlu mondial pentru Rusia la U19 feminin. În prealabil, Uniunea Sovietică a cucerit aurul mondial la acest nivel în 1985 și 1989, adică la primele două ediții desfășurate.

Statele Unite ale Americii au câștigat medalia de aur de șapte ori în cele 12 ediții desfășurate. Americanele câștigaseră șase ediții consecutive și au dominat competiția U19 feminin de la introducerea calendarului ce prevede desfășurarea acestui eveniment la distanță de doi ani, adică a cucerit aurul de fiecare dată între 2005 și 2015.

De notat că în prezent SUA nu este campioană mondială nici la U17 feminin. Asta după ce în urmă cu un an și-a văzut întreruptă seria de trei titluri consecutive la această categorie. Campioana lumii la U17feminin este Australia.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Rusia este noua campioană mondială U19 feminin

  • În acestă vară Statele Unite au pierdut titlul mondial atât la juniori, cât și la junioare. Interesant !

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.