Rusia s-a calificat în semifinalele EuroBasket 2017

Rusia a pătruns în careul de ași al EuroBasket 2017. Formația antrenată de Sergei Bazarevich a învins Grecia, scor 74-69, la capătil unui meci în care a fost condusă aproape permanent în primele 30+ minute, însă a terminat partida în forță. Jocul a fost transmis în direct la TVR HD.

Jocul a demarat favorabil elenilor. Aceștia au marcat cu genrozitate și s-au desprins la șapte puncte, scor 24-17, la prima pauză. Defensivele celor două echipe s-au comportat remarcabil în cel de-al 2-lea sfert. Elenii au găsit soluții de a limita productivitatea ofensivă a lui Alexei Shved, motiv pentru care Rusia a terminat prima repriză cu doar 31 puncte marcate și cu un deficit de șase lungimi.

Georgios Printezis a găsit soluții în atac pentru Grecia, însă Shved a devenit tot mai prezent în jocul Rusiei. Astfel, scorul s-a echilibrat, 53-51, cu zece minute înainte de final. Elevii lui Sergey Bazarevich au restabilit egalitatea la 53 în minutul 31 al partidei. Ex-sovieticii au trecut la conducere, una pe care nu au mai cedat-o până la final, cu toată opoziția lui Nick Calathes, care s-a transformat într-un neobișnuit scorer pentru naționala Greciei în repriza secundă.

Shved a totalizat 26 puncte, 5 pase decisive, Timofey Mozgov a adăugat 15 puncte, 10 recuperări, Vitaly Fridzon a încheiat cu 11 puncte, 4 recuperări pentru învingători. Calathes a replicat cu 25 puncte, 7 pase decisive.

Grecia ratează accesul în semifinalele EuroBasket pentru a 4-a oară consecutiv. În schimb, Rusia revine în semifinale, acolo unde a mai fost în urmă cu șase ani.

În semifinale, Rusia se duelează cu învingătoarea meciului dintre Serbia și Italia.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On Rusia s-a calificat în semifinalele EuroBasket 2017

  • Nu am văzut meciul, dar am văzut multe meciuri în care unii conduc 30 și de minute și ceilalți câștiga.
    Poate ca ăsta nu a fost genul acela de meci?

  • Khimki – un club prea mic pentru un jucator de talia lui Shved.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.