Românul produs de americani

Cel mai eficient jucător al lui U-BT Cluj-Napoca în toate meciurile de la turneul final de Cupa României. Principalul marcator al ei în sferturile de finală și semifinale, al 2-lea marcator în finală și principalul recuperator al echipei în fiecare meci. Două double-double-uri, lipsindu-i o recuperare pentru al 3-lea. Acesta a fost Vlad Moldoveanu la Final 8-ul Cupei României.

Sportivul în vârstă de 29 ani a fost epuizat la încheierea turneului de la Sibiu. El a bifat cel mai mare număr de minute la evenimentul amintit. A petrecut 33 minute în jocul cu Sibiu, 36 în cel cu Steaua, respectiv 40 minute fără zece secunde în confruntarea cu Mureș.

Vlad a avut medii statistice de 19.3 puncte, 11.3 recuperări, 2.0 pase decisive, 1.0 intercepții pentru 24.6 la eficiență. Moldoveanu a terminat turneul cu procentaje de 45% la aruncăril din acțiune, respectiv 95% la linia de pedeapsă. A avut 8/14 la aruncările de trei puncte, pentru 57%. A fost cel mai faultat jucător, suferind 23 de infracțiuni.

A terminat cu 16 puncte (cu doar două reușite și șapte aruncări din acțiune), 14 recuperări (5 ofensive), 4 pase decisive, 2 intercepții pentru 27 la eficiență și 1 la +/- în finala Cupei României.

Toate aceste cifre sunt o confirmare a ceea ce acest jucător a arătat pe tot parcursul actualului sezon competițional.

Am mai notat aici, în alte materiale, că Vlad Moldoveanu este nu doar cel mai bun jucător autohton în LNBM și Cupa României, ci este cel mai bun jucător care activează în baschetul românesc. Acesta este și principalul motiv pentru care U-BT Cluj-Napoca este singura echipă din baschetul românesc mai puternică în acest sezon decât în precedentul, în pofida faptului că s-a redus numărul maxim de jucători străini permiși pe foaia de arbitraj de la șase la cinci.

Din păcate pentru România și baschetul românesc, ceea ce vedem în jocul lui Vlad Moldoveanu este un rezultat a ceea ce a realizat școala americană de baschet cu un român. E adevărat, s-a născut în țara noastră, este fiul unei legende a baschetului românesc, a început acest sport în România, dar absolut toate meritele revin baschetului american.

Moldoveanu a jucat de la nivel de liceu în SUA. A continuat la nivel universitar, iar de când și-a început cariera profesionistă Vlad se perfecționează în fiecare vară pe teritoriul Statelor Unite. Experiență a acumulat în Europa, jucând două sezoane în Euroligă și patru în EuroCup, câte un an în Italia, Franța, Estonia/Liga VTB, respectiv doi în Polonia. A venit în România pentru a ne arăta că un român, cu o mentalitate și școală americană, respectiv experiență acumulată la cel mai înalt nivel din Europa, poate să fie atât de bun.

Foto: Sandor Manases / www.u-bt.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.