România U20 masculin a pierdut ultimul meci de pregătire înaintea Campionatului European Divizia B, de la Oradea

România U20 masculin a pierdut cel de-al 2-lea joc de pregătire disputat în compania Portugaliei. Cele două formații s-au confruntat marți (11.07), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Rezultatul final a fost de 49-68.

Jocul a fost controlat de lusitani, care s-au instalat la conducere din primele minute și s-au desprins la zece lungimi, scor 17-7, înregistrat la prima pauză. Tricolorii au încercat să revină, dar au reuși să strângă la opt lungimi, scor 25-33, până la pauză.

În debutul reprizei secunde, România a reușit să se apropie la două posesii, însă Portugalia a continuat să se mențină în control. Scorul cu zece minute înainte de final era de 38-45. Secvența decisivă a fost controlată de portughezi, ecartul urcând la un maxim de 20 puncte.

România nu a condus nicio clipă în acest meci și a avut procentaje inferioare adversarului la aruncările din acțiune (România a avut 3/26 pentru 12% la aruncările de trei puncte, respetiv 15/23 pentru 65% la două puncte). De asemenea, tricolorii au fost dominați la recuperare ofensivă (6-12) și au avut din nou mai multe posesii pierdute (19-14) cu deficit la intercepții (4-10) și pase decisive (6-15).

Nandor Kuti a totalizat 16 puncte, 3 recuperări, Tudor Gheorghe a reușit 8 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții, Anton Diaconescu a adăugat 7 puncte, 7 recuperări, iar Sebastian Ionescu a încheiat cu 7 puncte și 3 recuperări pentru România. Au mai punctat Bogdan Popa – 4 puncte, Bobe Nicolescu – 4 puncte, 5 recuperări, Andrei Iliescu – 2 puncte, respectiv Camil Berculescu – 1 punct. Au mai jucat David Engi și Ionuț Berceanu.

În replică, Nuno Sa a reușit 19 puncte, 12 recuperări, iar Ricardo Monteiro a adăugat 15 puncte pentru învingători.

Antrenorul Tudor Costescu i-a menajat pe Emanuel Cațe, Radu Vîrnă și Georges Darwiche în această partidă. Ambii au întâmpinat probleme medicale în partide anterioară.

În urmă cu 24 ore, România a învins Portugalia cu scorul de 59-55, în primul joc de verificare dintre aceste echipe.

România a încheiat seria jocurilor de pregătire premergător Campionatului European U20 masculin – Divizia B, de la Oradea, cu un bilanț de trei victorii și trei înfrângeri.

Vineri (14.07) este programat startul competiției. În ziua de deschidere, cu începere de la ora 18.30, România se duelează cu Georgia. Meciul va putea fi urmărit în transmisiune directă pe internet, prin intermediul canalului YouTube al FIBA.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.