România U20 masculin – Componența staff-ului tehnic și lotului de jucători, respectiv programul din această vară

Reprezentativa U20 masculin a României s-a reunit. Formația antrenată de Tudor Costescu va participa la Campionatul European – Divizia B de la Oradea, programat a se desfășura între 14 și 23 iulie anul curent.

Tricolorii mai au, așadar, 36 zile până la startul competiției. Iată câteva informații importante cu privire la lotul național de tineret al României, furnizate prin intermediul site-ului oficial al Federației Române de Baschet.

Staff-ul tehnic

Tudor Costescu – antrenor principal
Ionuț Bâscoveanu – antrenor asistent
Alex Ziguli – antrenor asistent

De notat că Tudor Costescu a fost antrenor coordonator al loturilor naționale până la finele anului 2016. Bâscoveanu este antrenorul campioanei naționale U20 masculin, iar Ziguli a fost o prezență frecventă în lotul național de tineret al României de-a lungul ultimilor ani.

Lotul de jucători

Acesta cuprinde 23 sportivi, majoritatea născuți în 1997 și 1998, însă figurează și sportivi mai tineri, precum Lucas Tohatan, născut în anul 1999.

Efectivul este alcătuit din următorii sportivi, potrivit frbaschet.ro: Emanuel Cate, Bogdan Popa, Rares Uta, Bogdan Nicolescu, Tudor Gheorghe, Nandor Kuti, Ionut Berceanu, Georges Darwiche, Andrei Iliescu, Amedeo Casale, Luca Paraschiv, Victor Petrache, Mihnea Andrei, Sebastian Ionescu, Tamas Boloni, Radu Virna, Camil Berculescu Rovinaru, Daniel Mainea, Andrei Muresan, David Engy Rosenfeld, Anton Diaconescu, Andrei Calenic si Lucas Tohatan.

O parte a acestor jucători a evoluat în ultima ediție a Ligii Naționale. Alții au jucat în Liga 1, inclusiv la turneul final de promovare. De asemenea, în lot se regăsesc jucători care au participat în competiția U20 masculin în sezonul recent încheiat.

Programul de pregătire

05/13 iunie – pregatire in Bucuresti
13/15 iunie – pregatire in Timisoara
15/17 iunie – meciuri amicale in Ungaria
18 iunie/3 iulie – pregatire in Bucuresti
03/06 iulie – meciuri amicale in Macedonia
06/13 iulie – pregatire in Oradea
14/24 iulie – participare Campionat European U20, Divizia B, Oradea

România a fost repartizată în Grupa C la Campionatul European U20 masculin Divizia B – ediția 2017 de la Oradea. Tricolorii se vor lupta pentru unul din primele două locuri în grupă cu Georgia, Malta, Albania și Macedonia.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On România U20 masculin – Componența staff-ului tehnic și lotului de jucători, respectiv programul din această vară

  • Intr-adevar, pare a fi cel mai puternic lot la aceasta categorie de varsta din ultimii foarte multi ani, cu variante viabile multiple pe majoritatea pozitiilor. Acest lucru impreuna cu avantajul terenului propriu ne poate da sperante pentru un rezultat bun, poate chiar o clasare pe podium.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.