România U20 feminin se deplasează în Muntenegru pentru Campionatul European – Divizia B

Echipa național de tineret (U20) feminin a României este prima care intră în concurs în sezonul 2016 destinat Campionatelor Europene pentru baschetul juvenil. Tricolorele se deplasează în Muntenegru, acolo unde, pe 9 iulie, demarează Divizia B a Campionatului European U20 feminin.

Site-ul frbaschet.ro, a dezvăluit componența echipei naționale de tineret feminin a României pentru competiția amintită. Antrenorul principal Dan Calancea, ajutat de Miruna Crâsnic (asistent) și Silviu Câmpean (fizioterapeut), a ales următorul nucleu de jucătoare:

Fundași – Kincso Kelemen, Marina Sfârlea, Ana Ferariu, Mihaela Maxim, Ioana Ghizilă, Timea Peter
Extreme – Alina Pop, Paula Lenart, Vasilica Cuzic
Pivoți – Raluca Mihaela Matei, Teodora Neagu, Andreea Aursulesei

Jumătate din cele 12 jucătoare sunt născute în anul 1997. Acest lucru înseamnă că cele șase sportive în vârstă de 19 ani vor avea posibilitatea să participe la CE U20 feminin și în vara anului următor.

Româna este repartizată în Grupa B, alături de Belarus, Croația și Bulgaria.

Componența celorlalte grupe:

A – Ucraina, Cehia, Ungaria
C – Marea Britanie, Lituania, Israel
D – Irlanda, Slovenia, Muntenegru

Primele două clasate în fiecare grupă se califică în competiția locurilor 1-8. Celelalte formații continuă întrecerea în competiția locurilor 9-13.

Ocupantele podiumului la încheierea competiției promovează în primul eșalon baschetbalistic al Europei la nivel U20 feminin.

Foto: frbaschet.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.