Înfrângere pentru România U18 masculin. Compatrioții noștri au cedat la prelungiri cu Portugalia!

România a scăpat printre degete a 3-a victorie la Campionatul European U18 masculin – Divizia B, ediția 2015. Tricolorii au fost depășiti de Portugalia în ziua a 3-a a turneului găzduit în Austria. Rezultatul final a fost de 73-75. Partida a fost decisă în prelungiri, după ce compatrioții noștri au irosit un avantaj de nouă puncte într-un meci în care au condus în pernamență pe tabela de marcaj.

Tricolorii au început mai bine jocul decât lusitanii și s-au instalat la conducere, marcând primele două coșuri ale confruntării. La jumătatea secvenței de deschidere scorul era de 15-6, iar ecartul a urcat la 13 lungimi după aproape opt minute de joc. Portugalia a încheiat această perioadă cu un parțial de 9-0 pentru a se apropia la 21-17.

Diferența a scăzut la o singură posesie în debutul celui de-al 2-lea sfert, însă un parțial de 8-1 refăcut diferența de 13 lungimi la jumătatea sfertului 2. România a marcat două coșuri din acțiune în ultimele patru minute ale primei jumătăță. Acest lucru a permis adversarului să revină din nou pe tabela de marcaj, scorul după 20 minute de joc fiind de 43-39.

Sfertul al 3-lea a demarat cu cinci puncte fără replică înscrise de compatrioții noștri. Astfel, ei au reușit să se mențină la conducere pe tabela de marcaj. De notat că pe finalul acestei perioade de joc niciuna dintre echipe nu a reușit să modifice tabela de marcaj preț de trei minute. La intrarea în secvența decisivă, tabela de marcaj indica scorul de 52-46 în favoarea României.

Portugalia a înscris primul coș din secvența decisivă, dar compatrioții noștri au replicat, menținând un avantaj de două-trei posesii pe tabela de marcaj. Acest lucru a fost posibil pe fondul unui efort colectiv și a contribuțiilor consistente oferite de cinci jucători din echipa României. Finalul secvenței este controlat de lusitani, aceștia reușind să înscrie nouă puncte fără replică pentru a egala pe tabela de marcaj cu 24 secunde înainte de final. Ei au ratat o liberă, irosind șansa de a prelua conducerea pe tabela de marcaj.

Tudor Gheorghe a înscris un coș de trei puncte pentru a aduce România în avantaj, dar adversarii au replicat cu aceeași monedă. Uță comite a 5-a greșeală personală la jumătatea reprizei de prelungiri, fiind descalificat. Berceanu a transformat o pereche de libere, dar Portugalia trece pentru prima dată în avantaj în penultimul minut de joc cu o reușite din spatele semicercului. Kuti răspunde cu aceeași monedă, dar lusitanii găsesc ținta încă o dată de la mare distanță. Finalul jocului este controlat de portughezi care se impun la capătul unui meci în care nu au condus deloc pe parcursul primelor 43 minute de joc efectiv.

Tudor Gheorghe a reușit 18 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive, Rareș Uță a totalizat 17 puncte, 10 recuperări, Bobe Nicolescu a terminat cu 13 puncte și 7 recuperări, iar Nandor Kuti a bifat 11 puncte, 7 recuperări. În replică, Portugalia a avut cinci jucători cu cel puțin zece puncte marcate.

În urma acestui rezultat, compatrioții noștri au 2-1 la general în Grupa C din prima fază a competiției din Austria. România întâlnește Georgia (2-1), în cursul după-amiezei de duminică (26.07), cu începere de la ora 16:45.

Articole din aceeași categorie

4 comentarii On Înfrângere pentru România U18 masculin. Compatrioții noștri au cedat la prelungiri cu Portugalia!

  • Gorane,Gorane ce ne ai făcut……?????

  • Poate ar fi cazul sa ne lase Dl. Goran.
    La fel si Dl. Popa.
    Sub aceasta coordonare loturile nationale de Juniori se fac de ras an de an iar generatia 1997 este dezamagirea cea mai mare deoarece valoarea lor este evidenta de Grupa valorica A.
    Trebuie schimbati cat mai repede cei care se ocupa de soarta nationalelor de Juniori pentru a nu continua in acelasi fel si cu generatiile viitoare.

  • Nu dl. Popa coordoneaza lotul de U18 si oricum nu vad legatura dintre organizare si antrenorat 🙄

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.