România U18 feminin, primul lot cu bilanț pozitiv în această vară

Echipa națională U18 feminin a obținut cel mai bun rezultat dintre toate reprezentativele României care au participat în această vară, cel puțin până la această oră. Formația pregătită de către Mădălin Piperea s-a clasat pe locul al 6-lea la Campionatul European – Divizia B, de la București.

Tricolorele au avut un bilanț de cinci victorii și trei înfrângeri. Acesta a fost primul eveniment la care România U18 feminin a avut bilanț pozitiv în ultimele cinci campanii.

În 2014, România a avut 3 victorii și 4 înfrângeri la această categorie de vârstă și s-a clasat pe locul 12 din 17 participante.

În 2013, România a avut 3 victorii și 4 înfrângeri, clasându-se pe locul al 13-lea din 18 participante.

În 2012 și 2011, România a fost angrenată în Divizia A. În 2011, la Oradea, a repurtat o victorie ce i-a permis să avanseze între primele 12 echipe și implicit să evite retrogradarea. În schimb, în 2012, la București, România a pierdut toate meciurile și a retrogradat în Divizia B.

Ultima dată când România a avut bilanț pozitiv la U18 feminin s-a consemnat în 2010, la nivel de Divizia B. Evenimentul a avut loc la Timișoara și a fost câștigat de tricolore, care au avut șapte victorii și o înfrângere.

U18 feminin este singura echipă națională care s-a clasat între primele 10 echipe în clasamentul general al competiției la care a participat în această vară. Ultima echipă care mai poate să facă acest lucru este naționala U16 feminin, care intră în concurs joi (13.09).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.