România U16 și U18 feminin intră în competiție la Campionatele Europene

Echipa națională U16 feminin a României participă la Campionatul European Divizia A de la Bourges (Franța). Evenimentul se va desfășura în perioada 4-12 august anul curent.

Reprezentativa U16 feminin este antrenată de către Mădălin Piperea și Romela Cristea.

Componența lotului, conform frbaschet.ro, este următoarea: Stefania Cătinean, Adina Ciciovan, Ana Glisici, Stefania Ionescu, Mara Martonoș, Bianca Nan, Anamaria Pop, Daria Rusu, Ilinca Păun, Claudia Sandu, Ruxandra Stegăruș si Laura Vaida.

Tricolorele fac parte dintr-o grupă alături de Ungaria, Italia și Serbia. Primul oponent este formația maghiră, meciul fiind programat a se disputa vineri (04.08), cu începere de la ora 19:30. Toate meciurile sunt transmise în direct la canalul You Tube al FIBA.

După faza grupelor se trece la jocurile eliminatorii. Acestea cuprind patru faze, începând cu optimile de finală. Se dispută jocuri de clasament, ultimele trei clasate urmând să retrogradeze din primul eșalon al Europei la această categorie de vârstă.

Totodată, în perioada 4-13 august anul curent, la Dublin (Irlanda), se dispută ediția 2017 a Campionatului European U18 feminin Divizia B. România este condusă de antrenorii Cătălin Tănase, Larisa Toma și Monika Brosovszki.

Lotul este alcătuit din: Alexandra Ghiță, Irina Pârău, Maria Ferariu, Teodora Armanu, Sarah Dumitrescu, Nicolett Orban, Carla Popescu, Denisa Vati, Teodora Manea, Roberta Salatioan, Anamaria Virjoghe, respectiv Daiana Tănase.

Tricolorele fac parte dintr-o grupă cu Elveția, Georgia, Norvegia, Israel și Olanda.

Primele două clasate se califică în grupa valorică 1-8, celelalte, în funcția de clasare, urmând să participe în grupele inferioare.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.