România U16 feminin – Cel mai mare număr de victorii și al 2-lea rezultat din punct de vedere al clasării

Echipa națională U16 feminin a României a încheiat participarea la Campionatul European – ediția 2015. Formația pregătită de către Cătălin Tănase a ocupat locul al 5-lea din totalul de 20 echipe participante la nivel de Divizia B. Cu alte cuvinte, România s-a clasat pe locul 21 în Europa la această categorie de vârstă în acest an.

Reprezentativa României a disputat opt meciuri la turneul din Macedonia. A câștigat șase partide și a pierdut două.

rou

Victoriile au venit în compania Poloniei (locul 5), Irlandei (locul 7), Greciei (locul 8), Danemarcei (locul 11), Elveției (locul 14), respectiv Albaniei (locul 20, ultimul). Tricolorele au pierdut cel de-al 3-lea, respectiv cel de-al 5-lea meci la acest turneu. Este vorba despre meciurile cu Suedia (locul 3, promovată în Divizia A), respectiv Slovenia (locul 4, ultima sub linia ce desparte echipele promovate de cele care vor continua în Divizia B și anul viitor).

Remarcabil este faptul că reprezentativa U16 feminin a României a avut o medie de 42.6 puncte primite pe meci. Aceasta a fost cea mai mică medie de puncte încasată de o echipă la turneul din Macedonia. Așadar, România a avut cea mai bună defensivă la Campionatul European U16 feminin – Divizia B, ediția 2015!

Alte performanțe notabile:

România a avut cel mai bun procentaj la aruncările de trei puncte (18/54 pentru 33.3%). De altfel, tricolorele au avut de departe cel mai mic număr de aruncări de trei puncte în această competiție). Adică un indicator pentru jocul dezvoltat de echipa lui Cătălin Tănase.

Tricolorele au avut 177 coșuri marcate din acțiune, clasându-se pe locul al 3-lea la acest capitol. România a ocupat locul al 2-lea la numărul de coșuri marcate din interiorul semicercului (159).

Cu o medie de 19.4 intercepții pe meci, România a ocupat locul al 2-lea în această ierarhie.

Una dintre cele mai bune participări din istorie

România nu a jucat niciodată în primul eșalon baschetbalistic al Europei la nivel U16 feminin de la introducerea sistemului competițional cu eșaloane valorice. Tricolorele au avut 4/4 în 2009, respectiv 5/2 în 2008. De atunci compatrioatele noastre au avut de fiecare dată sub 50% drept rată de succes deși au jucat în permanență în Divizia B.

Totalul de șase victorii repurtate în acest an depășește numărul de victorii obținute de România la precedentele trei participări cumulat. Iată bilanțul și clasarea României la Campionatul European U16 feminin – Divizia B din ultimii ani:

2014 – bilanț 2/5, locul 13 din 17 (antrenor Mădălin Piperea).
2013 – bilanț 1/6, locul 14 din 17 (antrenor Suzana Onaca).
2012 – bilanț 2/5, locul 14 din 15 (antrenor Vera Gavrilă).
2011 – bilanț 3/6, locul 8 din 15 (antrenor Mădălin Piperea)
2010 – bilanț 3/6, locul 8 din 16 (antrenor Mandica Ciubăncan)
2009 – bilanț 4/4, locul 7 din 19 (antrenor Antoaneta Toma)
2008 – bilanț 5/2, locul 3 din 18 (antrenor Gheorghe Mandache)
2007 – bilanț 0/7, locul 12 din 14 (antrenor Adriana Niculescu)

Așadar, echipa din acest an a obținut cel mai mare număr de victorii din toată istoria participărilor românești la aceacă competiție. Pe de altă parte, este a 2-a cea mai bună clasare din istoria recentă a participărilor României la CE U16 feminin – Divizia B.

Notă
Locul 3 în 2008 nu a promovat în Divizia A. La acea vreme doar finalistele din Divizia B obțineau dreptul de promovare. În prezent, ocupantele podiumului la nivel de Divizia B obține dreptul de promovare în Divizia A.

Foto: fibaeurope.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.