România U16 a câștigat Cupa Balcanică la baschet masculin

Echipa națională U16 masculin a României a câștigat Cupa Balcanică la baschet – ediția 2014. Evenimentul a avut loc în cursul săptămânii precedente la Arena de Baschet din București și s-a bucurat de participarea a opt echipe din șapte țări.

Alături de cele două reprezentante ale României – A și B – au participat Bulgaria, Muntenegru, Ungaria, Turcia, Macedonia și Polonia. La acest eveniment au participat spotivi născuți în anul 1999 sau mai tineri.

Formația pregătită de către Eugen Ilie – România A – a obținut patru victorii din tot cinci partide disputate. Iată rezultatele înregistrate:

17.12 – România vs Bulgaria, scor 66-76 (grupă)
18.12 – România vs Macedonia, scor 98-51 (grupă)
19.12 – România vs Polonia, scor 84-62 (grupă)
20.12 – România vs Muntenegru, scor 79-76 (semifinale)
21.12 – România vs Bulgaria, scor 86-80 (finala)

Lotul echipei României A: Dragoș Diculescu, Lucas Tohatan, Daniel Ioniță, Teodor Zaharia, Dan Stoica, Ștefan Bîrloveanu, Eduard Petrescu, Tudor Fometescu, Aurelian Gavriloaia, Antonio Năstureanu, David Vida, Cristian Chițu.

Daniel Ioniță a fost cel mai productiv jucător al României A. El a avut medii statistice de 15.8 puncte, 11.6 recuperări, 1.6 pase decisive, 1.4 intercepții, 1.4 capace pentru 19.8 la eficiență în 26 minute pe meci.

În schimb, România B, formație pregătită de către Sebastian Man, a obținut două victorii și a pierdut de trei ori, clasându-se pe locul al 6-lea în clasamentul general. Rezultatele obținute de această echipă:

17.12 – România B vs Ungaria, scor 57-84 (grupe)
18.12 – România B vs Muntenegru, scor 48-86 (grupe)
19.12 – România B vs Turcia, scor 57-56 (grupe)
20.12 – România B vs Macedonia, scor 83-59 (locurile 5-8)
21.12 – România B vs Polonia, scor 69-103 (locurile 5-6)

Configurația lotului: Mihai Măciucă, Rareș Tintoacă, Vladimir Cojocaru, Victor Sorlescu, Tudor Bichiș, Vlad Ghețău, Sabin Bagairea, Alexandru Klein, Davis Chioreanu, Cristian Porumb, Andrei Arion, Andrei Georgescu, Radu Voinescu.

În schimb, competiția similară feminină s-a bucurat de participarea echipelor Ungariei și Bulgariei, alături de cele două reprezentative ale României. Compatrioatele noastre au pierdut toate meciurile disputate în compania adversarilor din țările vecine. Astfel, România A s-a clasat pe locul al 3-lea, iar România B a terminat pe locul 4.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On România U16 a câștigat Cupa Balcanică la baschet masculin

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.