România s-a clasat pe locul 4 la turneul internațional Kolindros, destinat echipelor U14 masculin

În perioada 20-24 august anul curent, în Grecia, s-a desfășurat turneul internațional Kolindros. Evenimentul este destinat sportivilor născuți după 1 ianuarie 2003 și reunește șase echipe. Între acestea se numără și România.

România participă cu o selecționată formată în principal din sportivi care au participat la evenimentul Perform Baschet ce a avut loc pe finalul lunii iulie și începutul lui august, la Sighetu Marmației. Este cert că o parte dintre jucătorii ce ar putea să joace în naționala U14 masculin a României absentează. Vorbim aici despre Ștefan Grasu (aflat la lotul U16), cei mai importanți componenți ai U-BT Cluj-Napoca, dar și alții.

Trebuie remarcată selecția echipei naționale a Greciei. Aceasta cuprinde 16 jucători, toți născuți în anul 2003. Opt dintre aceștia măsoară cel puțin 1.95 metri. Trei dintre ei au peste doi metri. Doar trei jucători au sub 1.90 metri, însă niciunul nu coboară sub 1.85 metri. Vorbim despre jucători în vârstă de 14 ani! Putem să spunem că așa se face o selecție profesionistă. E limpede că vorbim despre Grecia, o țară cunoscută pentru faptul că produce în permanență jucători importanți de baschet, nu face selecție exclusiv pe bază de talie. Peste ani invit pasionații de baschet să rememoreze câți dintre acești tineri vor juca baschet profesionist.

Rezultate complete

Duminică (20.08)
Grecia vs Palestina, scor 108-74
Spania vs Cipru, scor 127-21
Bulgaria vs România, scor 44-77

Luni (21.08)
Bulgaria vs Palestina, scor 63-60
Grecia vs Cipru, scor 91-47
Spania vs România, scor 111-37

Marți (22.08)
Spania vs Palestina, scor 114-29
România vs Cipru, scor 63-58
Grecia vs Bulgaria, scor 97-42

Miercuri (23.08)
Cipru vs Palestina, scor 69-79
Spania vs Bulgaria, scor 127-22
Grecia vs România, scor 100-66

Joi (24.08)
Bulgaria vs Cipru, scor 45-65
Palestina vs România, scor 85-76
Grecia vs Spania, scor 44-77

Clasament final
1. Spania – 5/0 10 puncte
2. Grecia – 4/1 9 puncte
3. Palestina – 2/3 7 puncte
4. România – 2/3 7 puncte
5. Cipru – 1/4 6 puncte
6. Bulgaria – 1/4 6 puncte

În perioada 28 august – 2 septembrie, la Botevgrad (Bulgaria), se va desfășura un turneu internațional la are vor participa Macedonia, Kosovo, Bulgaria și România. Este vorba despre un eveniment U15, la care țara noastră va fi reprezentată de sportivi născuți în anii 2002 și 2003.

 

Articole din aceeași categorie

3 comentarii On România s-a clasat pe locul 4 la turneul internațional Kolindros, destinat echipelor U14 masculin

  • Zicea cineva de selectia lui Sorin Ardelean ca ar fi gresita. Nu este gresita deloc. Prima calitate necesara dar nu suficienta este talia, corespunzatoare fiecarui post. Apoi iti trebuie restul psihicul, dorinta de munca, etc. Bagajul tehnic se poate imbunatati prin antrenamente. Antrenorii care lasa la categoriile mici de virsta (mini si babby) copii indeminatici sa le cistige meciurile, fac un deserviciu major baschetului de seniori. Este adevarat ca antrenorii au si ei motivele lor, intemeiate. Cita vreme nu se vor face investitii majore in sport nu vom avea decit cite o surpriza placuta, ici si colo.

  • Poate ne aflam lotul deplasat si echipele de la care provin. Asteptam si rezultatul de ieri 21 si chiar cel de azi

    • Vlad Marinov (LPS Bihorul Oradea), Radu Ivănescu (CSȘ Nr. 1 Constanța), David Oprea (Știința București), Alexandru Ionescu (ACS Dan Dacian București), Cristian Cerbu (CSU Sibiu), Octavian Ilie (CSȘ Tg. Jiu), Alexandru Gheorghe (CSU Ploiești), Marian Cochelea (ACS Dan Dacian București), Toma Alistari (Știința București), Luca Năstruț (LPS CSȘ Satu Mare), Cristian Uscă (LPS Bihorul Oradea), Robert Licurici (BC Lions Craiova). Antrenori: Vlad Pora și Ioan Dan

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.