România a retrogradat la U16 feminin

România a retrogradat din primul eșalon baschetbalistic al Europei la categoria U16 feminin. Tricolorele au pierdut meciul cu Olanda, contând pentru turneul locurilor 13-16 din cadrul Campionatului European găzduit la Bourges, Franța. Rezultatul final a fost de 57-69.

Jocul a fost conrolat de către formația batavă. Aceasta a câștigat primele trei secvențe: 18-11, 20-18, 16-8. Compatrioatele noastre au replicat în secvența decisivă, pe care au câștigat-o cu 20-15. Acesta a fost primul sfert câștigat de elevele lui Mădălin Piperea și Romela Cristea în cadrul turneului din Hexagon.

Laura Vaida (foto) a totalizat 21 puncte (60% din acțiune), 18 recuperări (6 ofensive) pentru 31 la eficiență. Ana Maria Glisici a adăugat 18 puncte, 5 interepții și 4 recuperări. Alte cinci jucătoare au punctat pentru reprezentativa tricoloră în această partidă.

Acesta a fost cel mai echilibrat joc susținut de compatrioatele noastre la turneul de la Bourges. De notat că România are șase eșecuri din tot atâtea meciuri disputate.

Confruntarea a fost transmisă în direct pe internet.

Sâmbătă (12.08), ora 12.45, România întâlnește Belarus în meciul pentru locurile 15-16. Miza jocului este doar de palmares, ambele formații fiind retrogradate din Divizia A.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.