România a promovat în Divizia A la U20 masculin!

Echipa națională de tineret a României a învins Rusia, scor 87-79, după prelungiri, în semifinalele Campionatului European U20 masculin Divizia B ediția 2017. Partida s-a desfășura la Arena Antonio Alexe din Oradea. Jocul a fost decisiv în perspectiva promovării în primul eșalon baschetbalistic al Europei la această categorie.

Radu Vîrnă i-a luat locul lui Bobe Nicolescu în cvintetul de start al României. Mutarea a avut un impact pozitiv în primele minute, Vîrnă contribuind cu șase puncte în primele minute, însă el a fost sancționat cu două greșeli personale în primele minute de joc. Bogdan Popa a oferit un aport remarcabil în continuarea primului sfert, marcând nouă puncte. Scorul la prima pauză era de 26-17 în favoarea compatrioților noștri.

Tricolorii s-au menținut în avantaj pe fondul unei prestații ofensive foarte bune. Nu mai puțin de cinci jucători au avut un impact important la finalizare, tricolorii având 81% la aruncările de două puncte după primele 20 minute de joc. În plus, elevii lui Tudor Costescu au dominat la recuperare (17-9, cu 8-1 la cele ofensive). De altfel, România a marcat multe puncte pe recuperare ofensivă în prima jumătate. Rusia a terminat repriza în forță și a profitat de erorile repetate în apărare și la construcție ale fundașilor români, astfel încât după 20 minute de joc scorul era de 46-45 în favoarea ex-sovieticilor.

Secvența a 3-a a fost dominată de compatrioții noștri. Aceștia s-au apărat exemplar, adversarul marcând un singur coș din acțiune. În plus, blocajul defeniv a funcționt remarcabil, limitând adversarul pe tot parcursul primelor 30 minute de joc la doar două recuperări ofensive. La intrarea în sfertul 4 scorul era de 58-54 în favoarea României.

Tricolorii s-au menținut în avantaj pe tabela de marcaj aproape în permanență, însă nu au reușit să se desprindă decisiv. Elevii lui Costescu conduceau cu trei puncte însă au permis adversarului să arunce de pe semicerc. Rusia a ratat, însă a cules o rarisimă recuperare ofensivă. Ex-sovieticii au avut o a 2-a încercare de pe semicerc, în chiar ultima secundă de atac, iar mingea a intrat în coș, în pofida unei execuții contestate.

În prelungiri, deși l-a pierdut pe Vârnă, România a fost în permanent control. Cațe și Kuti au avut un impact deosebit în faza ofensivă. Chiar dacă cel din urmă nu a putut termina jocul pe parchet, din cauza unei accidentări, echipa lui Tudor Costescu a menținut un avantaj consistent pe tabela de marcaj pentru a se impune cu scorul de 87-79.

Un aspect deosebit de important ce a cântărit decisiv este raportul punctelor marcate după recuperare ofensivă: 16-0. Raportul recuperărilor ofensive a fost de 15-5. Ambele pentru România.

România a terminat cu 68% la aruncările de două puncte și a marcat 54 puncte din spațiul de trei secunde. De asemenea, tricolorii au marcat mai multe puncte cu unitatea a 2-a decât adversarul (26-21).

Cațe a totalizat 19 puncte, 10 recuperări, Kuti a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții, Popa a terminat cu 15 puncte, 7 recuperări, Nicolescu a reușit 12 puncte, 9 recuperări, iar Vîrnă a încheiat cu 10 puncte pentru învingători.

România va disputa finala Campionatului European U20 masculin Divizia B ediția 2017. Adversar va fi învingătoarea dintre Croația și Marea Britanie.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On România a promovat în Divizia A la U20 masculin!

  • Felicitari ptr succes.Diferenta o face antrenorul dupa parerea mea.Tudor Costescu a venit la lot şi a muncit la fel de serios ca la clubul pe care ıl antreneaza,nu a venit numai sa caştige un ban ın plus pe timpul verii.succes ın finala

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.