România a pierdut primul amical cu Israel de la București

România a pierdut primul joc de pregătire disputat în compania Israelului la București. Partida de la Arena de Baschet, desfășurată vineri (28.07), s-a încheiat cu scorul de 73-83.

Jocul a fost controlat de israelieni. Aceștia s-au instalat la conducere din primele minute și s-au menținut în avantaj aproape în permanență. „Vulturii” au reușit să egaleze o dată în fiecare din primele trei sferturi, scor 2-2, 28-28, respectiv 46-46. După ce au fost egalați, vizitatorii au replicat de fiecare dată și s-au desprins pe tabela de marcaj la 8-10 puncte. Oaspeții au controlat situația în sfertul 4, menținând un avantaj de cel puțin zece lungimi până la final.

România a rotit 12 jucători și a folosit diferite formule. Staff-ul tehnic a utilizat doi jucători la poziția 1, patru jucători la pozițiile 2-3, respectiv șase oameni la pozițiile 4-5. Un număr de 11 oameni au punctat pentru „vulturi”.

Antrenorul Marcel Țenter a ales să joace cu Nandor Kuti în această partidă. El a fost căpitan al echipei naționale U20 masculin, alături de care a câștigat Campionatul European Divizia B de la Oradea. De asemenea, Kuti a fost inclus în cvintetul ideal al acelui turneu, alături de Emi Cațe, care a fost desemnat MVP al evenimentului. Din păcate, Kuti a suferit o accidentare la gleznă, la scurt timp după ce a realizat două acțiuni notabile în faza de atac.

Scorul pe sferturi: 15-22, 23-24, 18-18, 17-19.

Andrei Mandache a totalizat 18 puncte, 5 recuperări (3 ofensive), 2 intercepții, Alex Olah a adăugat 13 puncte, 7 recuperări, Giordan Watson și Titus Nicoară au terminat cu câte 9 puncte fiecare.

În replică, Yogev Ohayon și Bar Timor au avut câte 11 puncte, iar Guy Pnini a totalizat 10 puncte și 9 recuperări pentru învingători. Israelul a ultimizat trei jucători care au evoluat în ultima ediție a Euroligii masculine și mai mulți jucători de la campioana în exercițiu și semifinalista EuroCup, Hapoel Ierusalim.

Statistica completă poate fi consultată AICI.

Acesta a fost cel de-al 5-lea joc de pregătire pentru România în această vară. Similar precedentelor patru, antrenorul Marcel Țenter a fost limitat în ceea ce privește opțiunile la perimetru (pozițiile 1-2-3).

România a jucat fără Vlad Moldoveanu, Adi Tudor, Octavin Popa Calotă (accidentați), respectiv Radu Vîrnă, Bobe Nicolescu și Emi Cațe (recent veniți de la lotul U20 masculin). De cealaltă parte a lipsit Omri Casspi, singurul israelian cu angajament în NBA, dar și Lior Eliyahu.

Meciul a fost transmis în direct la TVR HD. Același post TV va transmite și cel de-al 2-lea duel dintre România și Israel, programat a se desfășura duminică (30.07), ora 20:00, la Arena de Baschet din București.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.