România a pierdut meciul cu Letonia

România a fost depășită de Letonia, scor , la ultimul meci de pregătire premergător EuroBasket 2017. Partida s-a desfășurat duminică (20.08), la Riga, încheindu-se cu scorul de 98-68. Jocul a fost transmis în direct pe internet, prin intermediul site-ului ltv.lv.

Tricolorii au început cu Petrișor, Mandache, Kuti, Moldoveanu și Baciu. Gazdele au marcat primele nouă puncte ale partide, după care România a reușit să se mențină în ritmul adversarului, scor 18-10. Secvența inaugurală s-a terminat asemănător modului în care a început, astfel încât diferența a urcat din nou. Scorul la prima pauză era de 26-12.

Antrenorul Marcel Țenter a utilizat diferite formule de joc, însă Letonia a reușit să mențină un avantaj important pe fondul jocului prestat de către Strelnieks și Timma, jucători de Euroligă, respectiv Bertans, angrenat în NBA. Scorul la jumătatea partidei a fost de 56-31, fiind stabilit de către Calotă cu o pătrundere finaliată în ultima secundă a reprizei.

Repriza a 2-a a început cu mai multe reușite din partea lui Vlad Moldoveanu. „Vulturii” au reușit un parțial de 10-1. De altfel, Letonia nu a punctat din acțiune în primele patru minute ale sfertului 3. Tricolorii au găsit soluții în atac pe parcursul primelor șase minute de joc din repriza secundă, iar ecartul a scăzut la 16 lungimi, scor 60-44, însă continuarea a fost favorabilă gazdelor. Diferența a crescut vertiginos din nou, scorul la intrarea în secvența decisivă fiind de 77-48.

Secvența decisivă nu a adus schimbare. Letonia a controlat jocul și a găsit soluții să marcheze cu generozitate pe tot parcursul partidei. Amfitrionii au prelungit mai multe acțiuni, etalând un joc de pase impresionant în anumite momente. Scorul final a fost stabilit cu o aruncare executată de letoni din propria jumătate de teren, pe sirenă.

În echipa României au mai jucat Calotă, Vîrnă, Paliciuc, Torok, Olah și Cațe.

România a jucat fără Giordan Watson și Bobe Nicolescu, rămași în țară. Primul are în continuare probleme cu obținerea dreptului de joc pentru echipa națională a României, iar cel din urmă se confruntă cu o problemă medicală (genunchi).

De cealaltă parte, Kristaps Porzingis nu a jucat.

Delegația României se întoarce luni (21.08) în țara, urmând să petreacă ultima perioadă la Cluj-Napoca, acolo unde va juca în faza grupelor la EuroBasket 2017.

Foto: basket.lv

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On România a pierdut meciul cu Letonia

  • Ce departe suntem de orice….vom fi rusinea CE, singurul lucru OK e ca vom vedea baschet….in sfarsit….o sala OK, alti baschebalisti……si generatii penibile de baschet romanesc…

  • Trebuie sa infruntam realitatea si sa incercam sa facem tot ce putem, barbateste. Suntem gazde si trebuie sa avem orgoliul de a ne juca sansele mici pina la sfirsit.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.