România a pierdut cu Lituania la Riga

România a fost depășită de Lituania, scor 97-64, în cadrul meciului de deschidere al turneului internațional de la Riga. Jocul a fost transmis în direct pe internet și s-a desfășurat vineri (18.08). Pe sferturi: 23-12, 25-13, 21-16, 28-23.

România a început cu Tudor, Mandache, Kuti, Moldoveanu și Torok. Antrenorul Marcel Țenter a rotit zece jucători pe parcursul primei reprize. Este vorba despre: Tudor și Petrișor la poziția 1 (primul nu a mai intrat după ce a fost înlocuit pentru prima dată chiar în primele minute de joc), Mandache și Calotă la poziția 2, Kuti și Paliciuc la poziția 3, Moldoveanu și Nicoară la poziția 4, iar Torok și Baciu la poziția 5.

Tricolorii au început repriza secundă cu Calotă la poziția 1, jucător care în partea a 2-a a împărțit minutele cu Petrișor. În aceste condiții Mandache a fost în teren aproape pe parcurcul întregii reprize secunde, Radu Vîrnă fiind utilizat la poziția 2 pe finalul încleștării. După ce Torok și Baciu s-au confruntat cu probleme cu greșelile personale a fost trimis în teren Emi Cațe. Tânărul pivot bucureștean a avut un impact pozitiv în ofensiva tricolorilor însă trebuie notat și faptul că el nu s-a duelat cu Valanciunas. Avantajul balticilor a crescut la peste 30 de puncte pe parcursul reprizei secunde.

În ceea ce privește formația adversă, aceasta a utilizat piesele importante pentru Mantas Kalnietis, Arturas Milaknis, Mindaugas Kuzminskas sau Jonas Valanciunas. Lituania a rotit efectivul avut la dispoziție pe parcursul acestui meci.

Giordan Watson a absentat de la acest meci. Potrivit informațiilor noastre, jucătorul american a rămas în țară în încercarea de a finaliza procedura de obținere a pașaportului românesc.

Antrenorul Țenter a ales să joace fără Alex Olah. De asemenea, absentat Bobe Nicolescu.

Duminică (20.08), ora 19.30, este programat ultimul joc de pregătire al României. Adversar va fi Letonia. Partida se dispută la Riga.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On România a pierdut cu Lituania la Riga

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.