România a pierdut cu Israel și s-a clasat pe locul 8 la CE U18 feminin Divizia B

România a terminat participarea la Campionatul European U18 feminin Divizia B ediția 2017 pe locul 8. Formația antrenată de Cătălin Tănase, Larisa Toma și Monika Brosovszky a pierdt ultimul meci, disputat în compania Israelului, scor 67-69.

Pe parcursul primului sfert s-au consemnat mai multe schimbări la conducere pe tabela de marcaj. România conducea la limită, scor 17-15, la prima pauză. Tricolorele au jucat mai bine în secvența a 2-a, cu o mică cădere, când s-a văzut egalată pe tabela de marcaj, scor 20-20. Elevele lui Cătălin Tănase au terminat repriza cu un parțial de 15-9 ce le-a oferit un avantaj de șase lungimi.

Avantajul României a crescut la zece lungimi, scor 41-31, în debutul reprizei secunde. Israelul nu a cedat și a anulat acest decisiv în aproximativ șase minute de joc, după care a trecut la conducere, completând un parțial de 19-7. România a replicat cu șase puncte consecutive pentru a încheia actul al 3-lea în avantaj, scor 54-50.

Tricolorele s-au desprins din nou în debutul secvenței decisiv, scor 61-52, însă Israelul a replicat din nou cu un parțial de 15-2 pentru a trece definitiv la conducere. România s-a apropiat la o posesie cu un minut înainte de final, dar nu a reușit să anuleze acest deficit. De altfel tabela de marcaj nu s-a mai modificat.

Nicoleta Ghiță a totalizat 12 puncte, 9 recuperări, Nikolett Orban a adăugat 11 puncte, 8 recuperări, Maria Ferariu a terminat cu 9 puncte, 3 pase decisive, Maria Tănase a avut 8 puncte, 5 recupeări, iar Irina Pârău a avut 8 puncte, 9 recuperări.

România a avut 5-0 în faza grupelor, după care a suferit trei înfrângeri. Astfel, cu un bilanț general de 5-3, formația tricoloră s-a clasat pe locul al 8-lea în ierarhia finală.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.