România pierde cu Ucraina, va continua în turneul 9-16 la C.E. U16 masculin – Divizia B

Echipa națională a României a pierdut jocul decisiv de calificare între primele opt la Campionatul European U16 masculin – Divizia B, de la Sofia (Bulgaria). Formația antrenată de Sebastian Man a cedat în fața Ucrainei, scor 58-77.

Partida a demarat favorabil tricolorilor. Aceștia s-au desprins la cinci puncte pe parcursul primelor minute, dar Ucraina a replicat și a trecut la conducere. După primul sfert, tabela de marcaj indica scorul de 19-15. România nu a cedat și s-a menținut aproape de adversar. Diferența de două posesii s-a menținut până la pauză. După 20 minute de joc, scorul era de 40-36 în favoarea ex-sovieticilor.

Lucrurile s-au înrăutățit în repriza secundă. Ofensiva României nu a reușit să mențină același ritm. În schimb, Ucraina nu a avut oscilații, producând câte 19 puncte în sferturile 3 și 4. Compatrioții noștri au replicat cu 10, respectiv 12, fiind depășiți cu o diferență totală de 20 puncte.

România a avut un procentaj de doar 29% la aruncările de două puncte. Tricolorii au cedat 19 recuperări sub propriul panou. Ei au terminat meciul cu 53% la aruncările de trei puncte și a produs 24 posesii pierdute adversarului, însă a marcat cu 12 procente sub adversar la linia de pedeapsă.

Andrei Arion a totalizat 17 puncte, 8 pase decisive și 6 recuperări, Mihai Măciucă a adăugat 13 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții, iar Constantin Gavriloaia a terminat cu 13 puncte pentru România. Toți jucătorii au fost rotiți, însă doar șapte dintre ei au reușit să puncteze.

Reprezentativa României s-a clasat pe locul al 3-lea în Grupa C, cu un bilanț general de 3-2, în urma Sloveniei și Ucrainei, înaintea osovo, Norvegiei și Austriei. Tricolorii continuă competiția în turneul locurilor 9-16. Următorul adversar este Georgia (locul 4 în Grupa D, 2-3 la general).

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On România pierde cu Ucraina, va continua în turneul 9-16 la C.E. U16 masculin – Divizia B

  • Felicitari domnule Adrian ,sunteti singurul site de baschet care informeaza opinia publica despre rezultatele echipelor noastre de juniori.RESPECT.
    Felicitari antrenorilor si copiilor, in special pentru prestatiile avute la acest campionat Eureopean.Acesti copii au reusit prin jocurile avute sa umileasca o Federatie inerta care nu a scris un cuvant de acest lot ,nu are o poza cu echipa ,nu a postat un cuvant de reuniunea lotului de rezultatele din meciurile amicale .O federatie care deplaseaza copii la Timisoara ,se antreneaza in acelasi timp cu lotul Serbiei si nu fac nici macar un antrnament in comun.O FEDERATIE ZERO ,care se imbuiba cu bani de la minibaschet si baby baschet si in rest???
    Bafta copii in continuare ,parintii sunt singurii sponsori si suporteri adevarati si va vom sustine neconditionat .Suntem mandri de voi

  • Felicitari sportivilor şi suporterilor aflati la Sofia.nu trebuie uitat ca federatia suporta cheltuielile ptr cantonamente,echipamente,antrenori şi deplasarea la turneul final.asta este nivelul baschetului romanesc din pacate.nu la lot ınvata jucatorii sa joace baschet,la cluburi.la timişoara a fost prima saptamana de cantonament,dupa o pauza a jucatorilor,nu era posibil sa se faca un meci de pregatire dupa parerea mea.sunt lipsuri la federatie dar nu putem spune ca este ZERO.cred ca trebuie marita calitatea de antrenament la cluburi.ai un jucator de ınaltimea lui Robi ar trebui sa te ocupi mai mult de el,nu numai pe teren şi ın afara terenului.ın meciurile cu Austria şi Kosovo,cand diferenta s-a marit mult,trebuia jucat mai mult Robi ca sa capete ıncredere nu cineva care joaca tot timpul peste 20 minute.din respect ptr meseria de antrenor nu vreau sa ma bag mai mult ın partea tehnica.multumesc domnului Adrian ca ne permite sa ne exprimam parerile.succes baietilor la meciurile ramase

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.