România participă la turneul final al EuroBasket pentru a 18-a oară

România participă pentru prima dată la EuroBasket după 30 de ani. Naționala masculină va juca la EuroBasket 2017 din postură de țară organizatoare.

Va fi cea de-a 18-a participare a României la turneul final al Campionatului European de baschet masculin. Prima dateză de la ediția inaugurală organizată. Aceasta s-a consemnat în anul 1935, în Elveția. România a pierdut atunci toate trei meciurile disputate și s-a clasat pe locul al 10-lea.

Între 1955 și 1975 s-au consemnat 11 ediții ale EuroBasket. România s-a calificat la toate.

Tricolorii au revenit la turneul final în 1985, reușind să repete performanța doi ani mai târziu.

Din 1987 și până în prezent s-au desfășurat 14 ediții, însă România nu s-a mai calificat la niciuna. Tricolorii nu au mai câștigat un meci la EuroBasket din anul 1985.

Bilanțul general al României la EuroBasket este de 49 victorii și 69 înfrângeri.

Cea mai bună clasare este locul 5, obținut la edițiile din 1957, respectiv 1967.

Componența echipei naționale a României la EuroBasket 1987 a fost: Constantin „Titi” Popa, Dan Niculescu, Alexandru Vinereanu, Gabriel David, Costel Cernat, Ioan Ionescu, Petre Branisteanu, Anton Netolitzchi, Florentin Ermurache, Sorin Ardeleanu. Antrenor a fost Gheorghe Novac.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.