România oferă o replică solidă, însă cedează în Italia

Echipa națională de baschet masculin a României a pierdut jocul cu Italia, din prima tapă a campaniei de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Rezultatul final al partidei de la Torino a fost de 75-70.

Jocul a demarat favorabil italienilor, aceștia mizând pe mai mulți jucători cu experiențe la turneele finale, respectiv în competiții de anvergură la nivel de club, precum Euroliga masculină. Amfitrionii s-au desprins la 26-15 în primele zece minute de joc.

Ofensiva echipei naționale a României a avut probleme împotriva jocului agresiv prestat de adversar. Acest lucru a limitat formația antrenată de Zare Markovski la 13 puncte în secvența a 2-a. Astfel, ecartul a crescut la 14 lungimi, scor 42-28, după 20 minute de joc.

Secvența a 3-a a fost asemănătoare cu cea de-a 2-a din punct de vedere al desfășurării. România a avut probleme în a găsi soluții cu regularitate în faza de atac. În schimb, tricolorii au oferit o replică solidă în defensivă, cu precădere prin prisma nivelului de combativitate. Scorul la intrarea în secvența decisivă a fost de 59-43.

Pe parcursul secvenței decisive, reprezentativa României a jucat impresionant în atac. Mai multe acțiuni de pick and roll, dar și finalizări de pe semicerc, au găsit ținta. Tricolorii au jucat dezinvolt și au găsit soluții să reducă din deficit. Acest lucru a fost posibil cu o formulă atipică, alcătuită din Watson, Darwiche, Paliciuc, Orbeanu și Cațe. Tricolorii s-au apropiat la două posesii și ar fi putut să strângă chiar la o posesie, însă o intervenție a lui Paliciuc a fost neregulamentară și gazdele au ajuns la linia de pedeapsă. Watson a închis tabela cu o pătrundere în forță.

Emi Cațe a totalizat 16 puncte, 8 recuperări (3 ofensive), Giordan Watson a adăugat 14 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, iar Vlad Moldoveanu a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări. Lăudabilă a fost prestația lui Georges Darwiche, care a debutat în prima reprezentativă la vârsta de doar 19 ani. El a totalizat 2 puncte, 3 pase decisive și o recuperare, fără posesie pierdută, cu câteva intervenții impresionante în defensivă și cu câteva momente de strălucire în atac.

Pietro Aradori și Amedeo Della Valle au avut câte 16 puncte, iar Alessandro Gentile a terminat cu 12 puncte pentru Italia.

Radu Vîrnă nu a jucat deloc, iar Rareș Uță a bifat un minut și 22 secunde de joc. Toți ceilalți jucători au petecut între 9 și 26 minute pe parchet.

În celălalt meci al grupei, Olanda a învins Croația, scor 68-61.

Duminică (26.11), România primește vizita Olandei. Meciul are loc la BT Arena, cu începere de la ora 19:00, fiind transmis la DigiSport.

Foto: www.fiba.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.