România vs Marea Britanie, vineri (11.08), în sferturile de finală ale CE U18 feminin Divizia B

România întâlnește Marea Britanie în sferturile de finală ale Campionatului European U18 feminin Divizia B de la Dublin, Irlanda. Confruntarea are loc vineri (11.08), ora 22.30, fiind transmisă în direct pe internet.

Formația antrenată de către Cătălin Tănase, Larisa Toma și Monika Brosovszky și-a câștigat grupa preliminară din care a făcut parte. Tricolorele au repurtat cinci victorii, incluzând trei succese categorice, respectiv două victorii la capătul unor dueluri echilibrate, în cadrul cărora România a avut inițiativa și a controlat situația pe tabela de marcaj.

În schimb, Marea Britanie a câștigat patru meciuri din cinci disputate și s-a clasat pe locul al 2-lea în grupa din care a făcut parte. Următorul oponent al compatrioatelor noastre a fost învins de către Irlanda, formația gazdă.

Va fi primul duel între România și Marea Britanie la această categorie. De altfel, Marea Britanie evoluează pentru prima dată în această competiție. Anterior, la nivel U16 și U18, țările ce compun Marea Britanie (Anglia, Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord) au participat separat.

România strălucește la recuperare și se remarcă printr-un nivel foarte bun de apărare. În schimb, Marea Britanie s-a remarcat prin abilitatea de a puncta de la mare distanță cu precizie, prin agresivitatea cu care se apără și numărul mare de intercepții obținute, respectiv prin faptul că marchează aproape 20 puncte/meci pe contraatac.

Formația României este alcătuită din cinci jucătoare născute în anul 1999, respectiv șapte sportive născute în anul 2000. Din acest motiv ar fi de extremă importanță ca tricolorele să obțină promovarea în acest an, astfel încât anul viitor sportivele din anul 2000 să fie eligibile să joace la nivel de Divizia A la U18. Reamintim că generația 2000 a reușit promovarea în Divizia A în urmă cu un an, la Oradea, în cadrul Campionatului European U16.

Reamintim că primele trei clasate la încheierea turneului de la Dublin obțin promovarea în Divizia A.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.