România a învins Malta la Campionatul European U20 masculin Divizia B 2017

România a repurtat cel de-al 2-lea succes la Campionatul European U20 masculin Divizia B – ediția 2017. Formația antrenată de către Tudor Costescu a învins Malta, scor 84-65. Partida s-a desfășurat duminică (16.07), la Arena Antonio Alexe.

Partida a demarat cu Darwiche, Kuti, Nicolescu, Berceanu și Cațe. Tricolorii au deschis jocul extrem de bine, desprinzându-se la 12 lungimi pe tabela de marcaj, scor 19-7. Antrenorul Tudor Costescu a intrat în rotație, optând să îi retragă pe Darwiche, Nicolescu, Kuti și Cațe. Malta a reacționat cu un parțial de 16-0 cu care a încheiat repriza. România a pierdut un număr consistent de mingi în atac și astfel după zece minute de joc era de 23-19.

Secvența a 2-a a început cu trei coșuri de trei puncte împotriva zonei, marcate din colț de către Darwiche. Nicolescu și Popa au ieșit la rampă cu aruncări de pe semicerc. Asta în condițiile în care România a avut probleme împotriva acestui tip de apărare. Compatrioții noștri au revenit la conducere și s-au desprins din nou la peste zece lungimi. Adversarul a găsit soluții de la mare distanță și a marcat ultimul coș al reprizei, din spatele semicercului, pentru a stabili scorul la pauză, 45-37.

Repriza secundă a demarat în forță pentru tricolori. Aceștia au rezolvat problema reprezentată de apărarea zonă a adversarului, iar elevii lui Tudor Costescu au găsit soluții să puncteze pe tabela de marcaj. Astfel, cu zece minute înainte de final scorul era de 73-50. Sfertul decisiv nu a adus schimbarea. Tricolorii au gestionat situația pe tabela de marcaj, staf-ul tehnic al României rotind toți jucătorii.

Georges Darwiche a totalizat 18 puncte, 3 recuperări, Emi Cațe a adăugat 14 puncte, 10 recuperări (8 ofensive), 4 pase decisive, 4 intercepții, Bobe Nicolescu și Bogdan Popa au marcat câte 11 puncte, iar Ionuț Berceanu are 10 puncte, 4 recuperări.

România are 2-0 la general. Malta are 0-3 după acest meci.

Luni (17.07) este zi liberă la Campionatul European U20 masculin Divizia B. Următorul meci al tricolorilor se dispută marți (18.07), ora 18:30, la Arena Antonio Alexe. Adversar este Macedonia. Acest meci se anunță decisivă în perspectiva calificării pentru sferturile de finală, iar o eventuală victorie ar asigura României prima poziție în clasamentul Grupei C.

Foto: Cătălin Soare / fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.