România a învins Azerbaijan la CE U18 masculin Divizia B 2017

România a bifat cel de-al 2-lea succes la Campionatul European U18 masculin Divizia B 2017. Tricolorii au depășit Azerbaijan, scor 68-50. Partida s-a desfășurat duminică (30.07), la Tallin (Estonia).

Jocul a demarat favorabil elevilor lui Milan Sokic. Ei s-au desprins la 22-12 în primele zece minute, însă azerii au replicat în secvența a 2-a pe parcursul căreia au anulat întreg defiticul și au preluat conducerea. Scorul la pauză era de 33-32 în favoarea azerilor.

Repriza secundă a fost controlată de România. Defensiva compatroților noștri a funcționat exemplar, permițând adversarului să înscrie doar 17 puncte în ultimele 20 minute de joc. În același interval de timp, România a înscris 36 puncte și s-a desprins în învingătoare.

Tricolorii au bifat 29 vizite la linia de pedeapsă, cu 18 mai multe decât adversarul. Românii au fost superiori la recuperare (41-31, cu 12-6 la cea ofensivă). În schimb, România a pierdut mai multe posesii (27-20) și a avut mai puține pase decisive (7-21). Mai mult, România a avut procentaj inferior la aruncările din acțiune

Dimitri Georgiadis a totalizat 15 puncte, 6 recuperări (3 ofensive), Tudor Fometescu a adăugat 11 puncte, 3 recuperări. Toți jucătorii au punctat pentru reprezentativa României.

În urma acestui rezultat, România are 2-1 la general și se menține în cursă pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției.

Luni (31.07) este zi liberă. Următorul meci este programat pentru marți (01.08), ora 20:30, în compania Israelului. Partida va fi transmisă în direct pe internet.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.