România învinge Polonia la ultimul meci din China

Echipa națională a României a încheiat turneul din China cu o serie de trei victorii înlănțuite. Formația pregătită de către Marcel Țenter a depșit Polonia cu scorul de 68-61, într-o partidă desfășurată joi (14.07).

Rolland Torok a fost principalul marcator al tricolorilor. El a totalizat 14 puncte, fiind secondat de Malcolm Armstead – 12 punte, respectiv Titus Nicoară – 10 puncte. Au mai contribuit Bogdan Țîbîrnă și Vlad Corpodean – 9 puncte fiecare, Octavian Popa Calotă – 8 puncte, respectiv Adrian Guțoaia – 6 puncte.

Este primul succes repurtat de România în fața Poloniei la turneul din China și a 3-a victorie în succesiune. Totodată, tricolorii au bifat cinci victorii și patru înfrângeri.

Iată rezultatele României la evenimentul din China:

România vs China 100-92, 72-77, 71-66 (2-1)
România vs Georgia 68-52, 40-54, 73-57 (2-1)
România vs Polonia 63-65, 56-59, 68-61 (1-2)

Reamintim că Andrei Mandache s-a accidentat la mână și a fost necesară o intervenție chirurgicală. Accidentări minore au suferit alți jucători, însă aceștia au revenit.

Tinerii Tudor Gheorghe, Bobe Nicolescu, Rareș Uță și Emanuel Cațe au părăsit prematur China, ei alăturându-se reprezentativei de tineret (U20) masculin, care intră în concurs de vineri (15.07), la Campionatul European – Divizia B, pentru sportivi născuți după 1 ianuarie 1996.

Revenind la prima reprezentativă, aceasta se întoarce vineri (15.07) în țară. Următoarea acțiune este cea din Brazilia, între 20 și 26 iulie, care va include și o modificare în ceea ce privește numele naturalizatului, Giordan Watson înlocuindu-l pe Malcolm Armstead.

România mai are de disputat nouă jocuri de pregătire. Urmează două meciuri în Brazilia, două la Cheile Grădiștei, ultimele cinci fiind programate a se desfășura la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, locul în care tricolorii vor juca și la EuroBasket 2017.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.