România învinge Estonia în ultima secundă

Echipa națională de seniori a României a depășit Estonia, scor 67-66, în ziua inaugurală a turneului internațional de la Cluj-Napoca. Punctul victoriei a purtat semnătura lui Titus Nicoară, care a consfințit victoria în penultima secundă de joc efectiv.

Partida s-a derulat sub semnul echilibrului. Elevii lui Marcel Țenter au câștigat primul sfert cu scorul de 14-13 și conduceau la jumătatea încleștării cu scorul de 39-35. Tricolorii s-au menținut în avantaj pe tot parcursul celui de-al 3-lea sfert, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 54-49.

Estonia a revenit pe finalul confruntării și a preluat conducerea, scor 66-64. Țenter a cerut timp de odihnă, iar Vlad Moldoveanu l-a servit perfect pe Alex Olah, care a pus mingea în coș din spațiul de trei secunde pentru a egala la 66. Balticii au pierdut posesia mingii, Mihai Paul bifând intercepția. Malcolm Armstead a aruncat imprecis de trei puncte, dar România a recuperat ofensiv, iar Titus Nicoară a fost faultat în ultima secundă de joc.

Nicoară a transformat prima liberă și a ratat-o intenționat pe cea de-a 2-a în așa fel încât să nu se dicteze repunere din lateral pentru adversar. Timpul de joc a expirat, iar România s-a impus la limită.

Alex Olah și Malcolm Armstead au avut câte 12 puncte fiecare, Cătălin Baciu a adăugat 10 puncte, 5 recuperări, Adrian Guțoaia a terminat cu 9 puncte, 4 recuperări, Titus Nicoară a izbutit 7 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, iar Vlad Moldoveanu a bifat 4 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. În replică, Rain Valdeman, Sten Sokk și Tanel Kurbas au avut câte 13 puncte pentru Estonia.

Partida a fost transmisă în direct la DigiSport 4.

În celălalt meci al zilei, Bulgaria a surclasat Ungaria, scor 87-59.

Programul următoarelor două zile:

Sambata, 13 august 2016
Estonia vs Bulgaria – ora 16:45
Romania vs Ungaria – ora 19:15

Duminica, 14 august 2016
Ungaria vs Estonia – ora 17:00
Romania vs Bulgaria – ora 19:30

Toate cele patru meciuri vor fi transmise la DigiSport.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.