România a întâlnit reprezentativa Spaniei în prezența a peste 8.163 spectatori

România a pierdut meciul cu Spania, în runda a 3-a a Grupei C de la EuroBasket 2017. Sala Polivalentă Cluj-Napoca a găzduit meciul de gală al echipei naționale în compania campioanei în exercițiu a Europei și a avut parte de o asistență peste 8.163 spectatori (conform FIBA). Jocul a fost transmis în direct la TVR 2 și s-a încheiat cu scorul de 91-50.

Marcel Țenter a început partida cu Kuti, Mandache, Paliciuc, Moldoveanu și Baciu. De cealaltă parte, Sergio Scariolo a optat pentru un cvintet alcătuit din Rubio, Navarro, San Emeterio, Hernangomez și Marc Gasol.

Tricolorii au oferit o replică solidă, aflându-se pe tot parcursul primului sfert la 1-2 posesii în urma ibericilor. Un coș de trei puncte al lui Vlad Moldoveanu a adus România în avantaj, scor 19-18, în minutul 9. Spania a avut ultimul cuvând și a terminat secvența inaugurală la conducere, scor 21-19.

România nu a reușit să repete prestația ofensivă din primul act. Spania a fost departe de jocul strălucitor din faza ofensivă izbutit în partida precedentă. În schimb, a bifat 11 recuperări ofensive, astfel încât a avut soluții de a pune puncte pe tabela de marcaj în pofida unui procentaj mai puțin strălucitor. Scorul la pauză a fost de 41-27 în favoarea Spaniei.

Diferența a crescut substanțial pe parcursul reprizei secunde. Un parțial de 29-8 în sfertul al 3-lea, urmat de o secvența decisivă adjudecată la șase lungimi de către iberici au evidențiat discrepanța dintre cele două echipe, una care reflectă deosebirea între baschetul spaniol și cel românesc din toate punctele de vedere.

Juancho Hernangomez a totalizat 18 puncte, 12 recuperări, Marc Gasol și Pierre Oriola au avut câte 11 puncte fiecare, iar Joan Sastre a terminat cu 10 puncte pentru Spania. De notat că frații Hernangomez au contabiliat 25 recuperări în această partidă.

Vlad Moldoveanu a replicat cu 15 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, iar Bobe Nicolescu și Octavian Popa Calotă au avut câte 6 puncte pentru România.

Pau Gasol a fost menajat în această partidă. De asemenea, Alex Abrines a absentat din echipa națională a Spaniei.

Marți (05.09), România (0-3) se duelează cu Ungaria (1-2). Tricolorii au nevoie de o victorie la 19 puncte diferență și să spere că maghiarii și Cehia nu mai câștigă niciun meci în această grupă pentru a se califica în optimile de finală. În schimb, Spania (3-0) se duelează cu Croația (3-0) pentru a stabili numele echipei care va câștiga Grupa C.

Foto: Alina Cojocaru

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.