România întâlnește Polonia în finala Campionatului European U16 feminin – Divizia B, de la Oradea

România se duelează cu Polonia în finala Campionatului European U16 feminin – Divizia B, de la Oradea. Meciul se dispută duminică (14.08), cu începere de la ora 19:30, la Arena Antonio Alexe.

Cele două echipe și-au asigurat prezența în următoarea ediție a Divizia A după victoriile repurtate sâmbătă (13.08), în semifinale, asupra Israelului, respectiv Olandei. Pe de altă parte, va fi al 2-lea duel între România și Polonia la actuala ediție a Campionatului European U16 feminin – Divizia B.

Prima încleștare directă s-a desfășurat în urmă cu opt zile, tot la Arena Antonio Alexe. Polonia s-a impus atunci cu scorul de 57-54, la capătul unei partide extrem de echilibrate. Tricolorele au revenit în acea partidă de la un deficit de 11 puncte, s-au consemnat multe schimbări la conducere, înainte ca Polonia să-și apropie victoria.

Anna Makurat a reușit 18 puncte, 4 recuperări, iar Olga Trzeciak a avut 15 puncte, 7 recuperări în contul Poloniei. În replică, Alexandra Ghiță a avut 14 puncte, 5 recuperări, iar Maria Ferariu a adăugat 12 puncte, 4 pase decisive și 4 intercepții pentru România.

Polonia are 6-0 în turneul de la Oradea. Această echipă vine după o încleștare cu o altă echipă neînvinsă la acest turneu, Olanda. De altfel, polonezele au învins pe revenire în semifinale, tot așa cum au făcut-o și la duelul cu România din grupe.

Tricolorele au depășit Israel în manieră convingătoare. Totuși, elevele lui Cătălin Tănase și Larisa Toma au avut și momente de dificultate în penultimul act, însă au controlat finalul partidei și au evitat emoțiile din sferturile de finală. România are 5-1 la acest turneu.

Polonia are procentaje superioare la toate capitolele. În schimb, România are avantaj la recuperare sub ambele coșuri. Polonia marchează mai bine pe contraatac și transiție, respectiv după situații în care adversarul a pierdut posesia mingii. Cu toate acestea, tricolorele au o medie mai bună de intercepții.

Va fi al 4-lea duel dintre România și Polonia în ultimii trei ani la U16 feminin. România a învins al limită în urmă cu un an, iar Polonia s-a impus în 2014 și în urmă cu opt zile.

În deschiderea finalei se va desfășura confruntarea dintre Israel și Olanda. Este vorba despre finala mică, învingătoarea alăturându-se Poloniei și României în Divizia A pentru ediția următoare. Partida are loc tot la Arena Antonio Alexe, cu începere de la ora 17:15.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.