România întâlnește campioana Europei și legenda baschetului de pe bătrânul continent

România susține cel de-al 3-lea meci la EuroBasket 2017 în cursul zilei de luni (04.09). Vulturii se duelează cu Spania la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Meciul demarează la ora 20:30, fiind transmis în direct la TVR 2.

Campioana în exercițiu a Europei, câștigătoare a trei din ultimele patru ediții desfășurate și medaliată la fiecare din ultimele cinci Campionate Europene de baschet masculin (respectiv la opt din ultimele nouă) la nivel de seniori, reprezentativa Spaniei pornește indiscutabil cu prima șansă în confruntarea cu formația României. Este totodată un duel între principala favorită a Grupei C, dar și a întregului concurs, respectiv echipa cotată cu ultima șansă la calificare.

Este o ocazie deosebită pentru oricine implicat în fenomenul baschetbalistic din România. În primul rând pentru jucători, care vor avea oportunitatea să joace un meci în compania unor legende în două picioare, a unei echipe de la care se deschide orice discuție atunci când vrem să identificăm cea mai redutabilă grupare din istoria baschetului european modern. În acest meci vorbim în egală măsură despre ce stă scris pe pieptul jucătorilor din echipa adversă, respectiv despre ce este afișat pe spate. Știm că ce apare în față este întotdeauna mai important, însă există momente când cel din spate aduce un plus de prestigiu celui din față.

Pe de altă parte, meciul dintre România și Spania reprezintă o ocazie deosebită pentru iubitorul de baschet din țara noastră. Mă refer în special la acel om care urmărește EuroBasket, Jocuri Olimpice și FIBA Basketball World Cup, Euroliga și EuroCup, care se trezește noaptea și îi urmărește pe frații Gasol și Hernangomez, pe Rubio sau Abrines, alături de toate celelalte stele ale sportului cu mingea portocalie.

Este o șansă unică pentru țara noastră deoarece e limpede că nu ne vom mai întâlni prea curând cu Spania într-un meci oficial în această disciplină sportivă. Iar când spun asta, e adevărat că admit un lucru, dar în același timp consider că măcar o dată trebuie să învățăm, toți – jucători, antrenori, staff tehnic, administrativ, medical, organizatoric, dar în aceeași măsură privitorii, publicul, să trăim clipa.

Să apreciem momentul la adevărata lui valoare și să ne bucurăm de oportunitatea care ni se oferă. Aceea de a evolua pe același teren cu o legendă a sportului (jucători), să fim în duel direct cu un om care a cucerit trei titluri continentale și două medalii olimpice (antrenorul), respectiv să fim mândri că niște compatrioți se duelează cu acești monștri sacri ai baschetului (publicul).

E posibil ca Pau Gasol să devină cel mai bun marcator din istoria EuroBasket în urma meciului cu România. Nu sunt sigur că o va face, din alte motive decât cele de valoare intrinsecă sau potențial actual, însă chiar trebuie să fim bucuroși că îl vom vedea pe acest jucător absolut fabulos în același teren cu românii. Să nu uităm, niciunii dintre noi, cu câtă admirație l-am urmărit pe Juan Carlos Navarro devenind cel mai bun marcator din istoria cupelor europene. Să îl urmărim fără clipire pe Sergio Rodriguez, deoarece dacă o facem e posibil să ne scape o mișcare sau execuție unică. Și așa mai departe.

Acestea sunt datele problemei. E o ocazie unică. Pentru fiecare dintre noi, indiferent de postură. Și, oricum s-ar desfășura jocul să nu uităm să strigăm Hai România, iar în același timp să ținem cont de faptul că jucăm în compania unei echipe pe care o admirăm cu toții. Să ne mândrim cu asta!

Foto: www.FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On România întâlnește campioana Europei și legenda baschetului de pe bătrânul continent

  • Este o ocazie unica și atit pentru spectatorii cit mai ales pentru jucătorii care trebuie sa o ,,guste ,, la maximum. Pină la urma chiar dacă rezultatul final nu va fi exuberant pentru no,i trebuie sa apreciem la justa lui valoare ..pasul înainte.. adică faptul ca am fost prezenți.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.