România a încheiat aventura la EuroBasket 2017. Andrei Mandache a realizat o performanță uluitoare!

România a încheiat participarea la EuroBasket 2017. „Vulturii au pierdut meciul cu Muntenegru, ultimul găzduit la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Rezultatul final al partidei a fost de 86-69.

Jocul a fost controlat de ex-iugoslavi. Aceștia s-au instalat la conducere din primele minute, însă elevii lui Marcel Țenter au găsit soluții să se mențină aproape pe tabela de marcaj. Scorul la prima pauză era de 24-19 în favoarea Muntenegrului. Diferența a continuat să crească, România având dificultăți la finalizare în această perioadă de joc. În aceste condiții, scorul la jumătatea confruntării a fost de 42-30.

În repriza secundă s-a consemnat o prestație ofensivă remarcabilă din partea tricolorilor. Ei au mizat în principal pe contribuțiile lui Nandor Kuti și Rolland Torok, respectiv pe abilitatea lui Andrei Mandache de a fi util la creație, recuperare, dar și finalizare. Defensiva nu a putut să se ridice la nivelul ofensivei, astfel încât Muntenegru a câștigat la limită secvența a 3-a. Scorul cu zece minute înainte de final era de 66-53.

Pe parcursul seccenței decisive tricolorii au realizat o performanță istorică prin intermediul lui Andrei Mandache. Căpitanul echipei naționale a României a devenit primul jucător de la Toni Kukoc care izbutește un triple-double la EuroBasket. Jucătorul lui CSM CSU Oradea a totalizat 14 puncte, 11 pase decisive și 10 recuperări.

Nu trebuie trecută cu vedere nici prestația lui Nandor Kuti. Acesta a completat o vară uluitoare cu 18 puncte și 4 pase decisive, transformându-se în ultima săptămână într-un veritabil conducător de joc. Prestația jucătorului în vârstă de 20 ani ne face să neîntrebpm cum ar fi putut să joace dacă avea o pregătire specifică de durată la poziția 1.

Vlad Moldoveanu nu a jucat în acest meci. El a postat un mesaj pe propria pagină de facebook referitor la acest lucru. De cealaltă parte au lipsit Tyrese Rice și Marko Todorovic.

România încheie aventura la EuroBasket 2017 cu un bilanț general de 0-5. Tricolorii s-au clasat pe ultimul loc în Grupa C, organizată în cocheta Sală Polivalentă din Cluj-Napoca.

Muntenegru a terminat cu 3-2 la general și s-a clasat pe locul al 3-lea. Echipa lui Bogdan Tanjevic s-a califiat în fazele eliminatorii. Este pentru prima dată când Muntenegru avansează între primele 16 echipe ale Europei în baschetul masculin la nivel de seniori.

Foto: Alina Cojocaru

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On România a încheiat aventura la EuroBasket 2017. Andrei Mandache a realizat o performanță uluitoare!

  • Felicitari Mandache esti un sportiv deosebit si un Om deosebit.
    Una peste alta nu am putut sa ne depasim conditia, dar trebuie sa vedem partea plina a paharului, asa mica cum este ea. Tot respectul pentru efortul depus de jucatori, care au incercat sa se autodepaseasca.

    Nu pot totusi sa nu ,,remarc,, comentariile celor de laTVR care au dat cu bita in balta citeodata. Fara nici o suparare pe Digi comentatorii sunt cu o clasa peste, ca sa il parafrazez pe Paliciuc.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.