România a fost învinsă în sferturile de finală ale Campionatului European U18 feminin Divizia B 2017

România a fost învinsă de Marea Britanie în sferturile de finală ale Campionatului European U16 feminin Divizia B de la Dublin, Irlanda. Tricolorele au cedat confruntarea amintită cu scorul de 46-55. Jocul a fost transmis în direct pe internet.

Jocul a demarat favorabil compatrioatelor noastre. Acestea s-au instalatla conducere și s-au desprins la 18-9, pe fondul unui joc defensiv extrem de productiv. Lucrurile s-au complicat pe finalul reprizei. România a mărit avantajul la 12 lungimi, însă britanicele au replicat cu un parțial de 17-0! Nikolett Orban a marcat ultimul coș al primei jumătăți, dar scorul era de 30-26 în favoarea Marii Britanii.

În debutul secvenței a 3-a deficitul tricolorelor s-a dublat, scor 26-34. Elevele lui Cătălin Tănase nu au cedat, reușind să se apropie la o posesie, scor 36-38, în minutul 30 al partidei. Tabela de marcaj nu a suferit modificări în primele două minute și jumătate ale secvenței decisive, însă după un timp de odihnă adversarele au găsit ținta de la mare distanță. Popescu a replicat cu cinci puncte prin care România a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj la jumătatea sevenței decisive.

Ferariu a împărțit două aruncări libere, suficient pentru a readuce avantajul de partea României, scor 44-43. Britanicele au replicat prompt, revenind imediat la conducere pe tabela de marcaj. Erorile în faza de atac s-au înmulți, iar numărul foarte mare de posesii pierdute a cântărit decisiv în jocul României. Mai ales că procentajul la aruncările din acțiune și numărul recuperărilor a fost favorabil adversarului.

Carla Popescu a avut 12 puncte, Maria Ferariu a adăugat 11 puncte, iar Sarah Dumitrescu a terminat cu 9 puncte, 4 recuperări pentru România.

Tricolorele au avut o susținere consistentă și extrem de vocală pe tot parcursul acestui meci în tribunele sălii din capitala Irlandei.

România ratează șansa de a promova în Divizia A, însă continuă turneul de la Dublin în cadrul locurilor 5-8. Sâmbătă (12.08), adversar va fi Portugalia.

În semifinale, Marea Britanie se duelează cu Germania, iar Irlanda cu Polonia.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On România a fost învinsă în sferturile de finală ale Campionatului European U18 feminin Divizia B 2017

  • Am urmărit toată partida. M-a surprins jocul echipei bazat pe acțiuni individuale, pe talent. În paint deși avem talie nu s-au primit mingi mai deloc. Adversarul a jucat mult mai colectiv deși a avut și individualitati. Cind ei au schimbat pe apărare agresiva și presing noi nu am avut replica. Oricum fetele merita felicitări pentru parcursul de la aceasta ediție.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.