România a fost învinsă de Elveția la CE U16 masculin Divizia B

România a suferit cel de-al 4-lea eșec la Campionatul European U16 masculin Divizia B ediția 2017, de la Sofia (Bulgaria). Generația 2001 a baschetului juvenil românesc a fost depășită de Elveția cu scorul de 74-76.

Jocul a demarat extrem de modest pentru elevii lui Alexandru Olteanu. La prima pauză scorul era de 19-6 în favoarea Țării Cantoanelor. Au urmat două perioade de joc net superioare pentru România. La pauză scorul a fost de 37-29 în favoarea Elveției, însă la intrarea în sfertul 4, tricolorii au trecut la conducere, scor 48-44.

În secvența a 4-a s-a consemnat un parțial de 21-17 în favoarea Elveției, astfel încât s-a intrat în prelungiri, la scorul de 65-65. Tricolorii au marcat un coș de trei puncte în ultima secundă din timpul regulamentar pentru a forța intrarea în runda suplimentară.

Repriza suplimentară a fost echilibrată, însă controlată de Elveția. Tricolorii au fost în permanență la diferență de două posesii în urmă, același Vasile marcând un coș de trei puncte pe finalul perioadei suplimentare, care a restabilit egalitatea în sfertul 4. De această dată a strâns la două puncte. România a avut oportunitarea să egaleze, dar Dimitrescu a ratat două libere, iar Gavriloaia a irosit ultima aruncare din acțiune, după o recuperare ofensivă.

Gavriloaia a totalizat 24 puncte, 9 recuperări, 7 pase decisive, 3 intercepții, Penciu a adăugat 12 puncte, 4 recuperări, 2 capace iar Duică a terminat cu 9 puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții. Alți cinci jucători au marcat pentru România.

După acest rezultat e limpede că România va juca în turneul locurilor 17-24. Ultimul meci din grupe este programat pentru marți (15.08), cu Belarus.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.