România are din nou o echipă în primul eșalon baschetbalistic al Europei

Baschetul românesc a promovat în primul eșalon al Europei la o categorie juvenilă pentru prima dată după șase ani. Precedenta promovare izbutită de România s-a consemnat tot la feminin.

Ea datează din anul 2010, atunci când naționala U18 feminin a României a câștigat locul 1 la Campionatul European – Divizia B, desfășurat la Timișoara. Performanța generației 1992 a fost apoi dusă mai departe de generația 1993, care a izbutit să obțină locul 12 la Campionatul European – Divizia A, ediția 2011, desfășurat la Oradea.

România a participat ultima dată în primul eșalon baschetbalistic al Europei în 2012. Atunci, tricolorele au retrogradat în urma clasării pe ultimul loc la Campionatul European U18 feminin – Divizia A, desfășurat la București.

Reamintim că, sâmbătă (13.08), echipa națională U16 feminin a României a promovat în primul eșalon al Europei la această categorie. Echipa antrenată de către Cătălin Tănase și Larisa Toma, alcătuită din 11 sportive născute în anul 2000 și una născută în 2001, s-a clasat pe locul al 2-lea în ierarhia finală a Campionatului European U16 feminin – Divizia B, ediția 2016, de la Oradea. Este prima promovare a României în eșalonul de elită al bătrânului continent la U16 feminin.

Aruncăm o privire asupra tuturor prezențelor românești în primul eșalon baschetbalistic al Europei la nivel juvenil în ultimul deceniu:

Feminin

Locul 16 din 16 participante la Campionatul European U18 feminin – Divizia A, ediția 2012, eveniment desfășurat la București.

Locul 12 din 16 participante la Campionatul European U18 feminin – Divizia A, ediția 2011, eveniment desfășurat la Oradea.

Locul 16 din 16 participante la Campionatul European U20 feminin – Divizia A, ediția 2011, eveniment desfășurat la Novi Sad.

Locul 13 din 16 participante la Campionatul European U20 feminin – Divizia A, ediția 2010, eveniment desfășurat la Liepaja.

Locul 15 din 16 participante la Campionatul European U18 feminin – Divizia A, ediția 2008, eveniment desfășurat la Nitra.

Masculin

Locul 16 din 16 participante la Campionatul European U18 – Divizia A, ediția 2007, eveniment desfășurat la Madrid.

Foto: Cătălin Soare / www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.