România se duelează cu Croația în finala Campionatului European U20 masculin Divizia B

România se duelează cu Croația în finala Campionatului European U20 masculin Divizia B ediția 2017, de la Oradea. Confruntarea are loc la Arena Antonio Alexe, în cursul serii de duminică (23.07), cu începere de la ora 20.30. Intrarea este liberă.

În semifinale, tricolorii au învins Rusia, scor 87-79, după o repriză de prelungiri. De cealaltă parte, Croația a depășit Marea Britanie cu scorul de 79-72, la capătul unei alte partide echilibrate.

Finala opune singurele formații neînvinse până la această oră. Chiar și prin prisma bilanțului, este un ultim act ce ne indică faptul că este o finală în cadrul căreia se duelează echipele care au avut cel mai bun parcurs de la acest turneu. Croația are 7-0, iar România are 6-0. De notat că cele două echipe nu sunt doar neînvinse ci au și condus pe tabela de marcaj, în medie, peste 30 minute pe meci.

Din punct de vedere statistic, se duelează echipele cu cele mai bune medii la recuperări. Se anunță o veritabilă provocare pentru tricolori, care au excelat la acest capitol pe tot parcursul turneului. De altfel, de pe urma celor 17.5 recuperări ofensive obținute, compatrioții noștri au bifat 13.5 puncte pe șansa a 2-a. La ambele capitole elevii lui Tudor Costescu sunt liderii competiției.

Pe de altă parte, Croația este echipa cu cea mai mare medie de puncte marcate, peste 90 pe meci. Strict legat de acest lucru este procentajul net superiori al ex-iugoslavilor la aruncările de două și trei puncte, respectiv la linia de pedeapsă. Croații au o medie de peste 20 pase decisive și una de peste 47 puncte marcate din spațiul de trei secunde.

Ambele formații au avut mari probleme cu greșelile în faza de construcție, lucru probat de faptul că au peste 17 posesii pierdute pe meci fiecare. Croația are însă un ritm mai alert de joc.

Un element interesant este legat de faptul că Emanuel Cațe se va duela cu Leo Cizmic, fiul lui Teo – fostul antrenor al Stelei București. Cei doi au fost colegi de echipă la Real Betis Energia Plus Sevilla. Aici trebuie precizat că Emi este un produs al lui Real Madrid, cedat în ultimii doi ani sub formă de împrumut la Sevilla. În schimb, Cizmic este un jucător format de Real Betis.

Remarcabil este faptul că publicul orădean a avut posibilitatea să asiste la un număr impresionant de jocuri deschise oricărui rezultat în fazele elimintorii. Până la această oră, toate jocurile din fazele superioare – sferturi de finală și semifinale – au fost disputate și echilibrate, oricare dintre protagoniste având șanse de a se impune.

Cele două echipe s-au confruntat o singură dată în istorie la U20 masculin. Întâlnirea datează din 15 iulie 2016, la ediția anterioară a Campionatului European Divizia B, Croația impunându-se atunci cu scorul de 100-67.

Fără îndoială, un succes ar încununa un parcurs de senzație pentru generația 1997 la acest ultim eveniment de categorie juvenilă din baschet. Pe de altă parte, există alte obiective pentru o bună parte a componenților acestei echipe în actuala vară. Vorbim despre EuroBasket 2017 – acolo unde în vizor se află Bobe Nicolescu, Nandor Kuti și Emanuel Cațe, dar și Jocurile Mondiale Universitare 2017, unde vor evolua mai mulți componenți ai naționalei U20 masculin. Așadar, o vară extrem de lungă pentru generația 1997.

Programul ultimei zile

În deschiderea finalei, cu începere de la ora 18.15, Rusia se duelează cu Marea Britanie în meciul pentru locul 3. Învingătoarea se va alătura României și Croației în primul eșalon al Europei la ediția următoare.

După încheierea ultimului act, în jurul orei 22.15, se va desfășura festivitatea de premiere care va marca încheierea unui maraton baschetbalistic desfășurat în Oradea pe parcursul ultimelor zece zile calendaristice.

Reamintim programul de duminică (23.07):

Arena Antonio Alexe

Locurile 15/16 – Slovacia vs Belarus – ora 11:30
Locurile 7/8 – Georgia vs Portugalia – ora 13:45
Locurile 5/6 – Polonia vs Belgia – ora 16:00
Locurile 3/4 – Rusia vs Marea Britanie – ora 18:15
Locurile 1/2 – Romania vs Croația – ora 20:30
Festivitate de premiere – (aprox) ora 22:15

CE Partenie Cosma

Locurile 19/20 – Azerbaijan vs Malta – ora 9:00
Locurile 17/18 – Armenia vs Irlanda – ora 11:15
Locurile 9/10 – Finlanda vs Olanda- ora 13:30
Locurile 13/14 – Albania vs Macedonia – ora 15:45
Locurile 11/12 – Ungaria vs Kosovo – ora 18:00

Intrarea este libera.

Foto: Alina Cojocaru / Federatia Romana de Baschet

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.