România se deplasează în Bosnia fără Florina Pașcalău

Echipa națională de baschet feminin a României se deplasează la Tuzla, în Bosnia-Herțegovina, acolo unde susține următorul meci din cadrul campaniei de calificare pentru EuroBasket Women 2017. Tricolorele se duelează cu formația locală într-un meci contând pentru etapa a 4-a din Grupa H.

România continuă campania de calificare în speranța ocupării locului al 2-lea, care să-i asigure prezența la turneul final. Câștigarea grupei devine un obiectiv extrem de dificil de realizat, astfel încât locul al 2-lea devine prioritar. Pentru a avea șanse la calificarea din această poziție, echipa lui Miroslav Popov are neapărată nevoie de cât mai multe rezultate pozitive, iar un succes în Bosnia ar spori semnificativ șansele compatrioatelor noastre. De notat că cele mai bune șase locuri 2, din totalul de nouă grupe de calificare, avansează la turneul final.

Jocul ofensiv al României trebuie să se îmbunătățească și este de așteptat ca acest lucru să se întâmple. Adversarul nu este de același calibru precum Turcia, însă rămâne o deplasare dificilă, Bosnia având câteva individualități de certă valoare. În plus, nivelul de apărare al tricolorelor trebuie să rămână cel puțin la fel de bun precum în partida anterioară.

Echipa națională nu va putea miza pe serviciile Florinei Pașcalău. Pivotul de legendă al României (prima româncă legitimată în WNBA) a suferit o accidentare la meciul cu Turcia. Ea a fost diagnosticată cu ruptura fibrilara la gambă, după cum notează pagina ificială de facebook a echipei naționale a României. În locul ei a fost convocată Romina Filip.

Se anunță o deplasare dificilă pentru tricolore. Bosnia este o echipă puternică, cu forță și talie, având o medie foarte mare de recuperări ofensive. Prin urmare, în absența Florinei Pașcalău, problemele se pot acutiza în această latură a jocului. De asemenea, ex-iugoslavele se descurcă foarte bine la linia de pedeapsă, însă au dificultăți la încercările de pe semicerc și la controlul mingii.

Ambele echipe vin după înfrângeri suferite. România a cedat pe teren propriu în compania favoritei principale a grupei de calificare, Turcia. În schimb, Bosnia a cedat la diferență mică pe terenul Israelului.

Meciul se dispută miercuri (24.02), cu începere de la ora 20:30 și nu este televizat.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.