România a debutat cu victorie la Campionatul European U16 – Divizia B

România a învins Belgia, scor 56-43, în primul meci susținut la Campionatul European U16 feminin – Divizia B, de la Oradea. Tricolorele au condus în permanență în drum spre un start pozitiv de competiție.

Elevele lui Cătălin Tănase și Larisa Toma s-au instalat la conducere din primele momente, grație unul parțial de 10-0 cu care a început confruntarea. Belgia a revenit în joc și a înjumătățit deficitul până la încheierea primei secvențe, scor 14-9.

romania

Sfertul al 2-lea a completat revirimentul Belgiei, formație ce a trecut în avantaj pe tabela de marcaj, scor 18-17. România a încheiat repriza mai bine, scorul după 20 minute de joc fiind de 23-20.

Repriza secundă a fost controlată de reprezentativa tricoloră. Compatrioatele noastre au reușit un parțial de 22-10 cu care s-au desprins la 15 lungimi, cu zece minute înainte de finalul confruntării. Ultimele zece minute de joc nu au adus schimbarea, partida încheindu-se cu victoria României la diferență de 13 lungimi.

România a pierdut mai multe posesii decât adversarul (24-17) și a încheiat partidă fără coș marcat de la distanță. Nici Belgia nu a fost prea inspirată de pe semicerc, având 3/25 pentru 12% la acest procedeu.

Maria Ferariu a avut 13 puncte, 11 recuperări și 3 intercepții, Nicolett Orban a adăugat 12 puncte, 5 recuperări, Irina Părău a adăugat 12 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, iar Carla Popescu a terminat cu 11 puncte pentru România.

Sâmbătă (06.08), România se duelează cu Polonia. Meciul se dispută la Arena Antonio Alexe, cu începere de la ora 18:00.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.