România a cedat categoric și în meciul cu Ucraina

România s-a clasat pe locul 4 la turneul internațional de la Patras, Grecia. După ce a pierdut la diferență de aproape 50 puncte în confruntarea cu echipa gazdă, reprezentativa tricoloră a fost depășită de Ucraina cu scorul de 57-91. Pe sferturi: 20-24, 7-25, 14-20, 16-22.

Primul act s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cu un permanent avantaj pe tabela de marcaj în favoarea Ucrainei. Titus Nicoară a marcat un coș în ultima secundă a sfertului de deschidere pentru a strânge la 24-20.

Lucrurile s-au complicat în secvența a 2-a. Ucraina a continuat să marcheze cu generozitate, dovadă în acest sens fiind raportul de 7/8 pentru 88% la aruncările de trei puncte în primele 20 minute de joc. Dincolo de problemele în apărarea la semicerc, echipa antrenată de Marcel Țenter a avut dificultăți și în faza ofensivă, astfel încât scorul la pauză a fost 49-27.

Repriza secundă a început cu un parțial de 10-2 în favoarea ucrainienilor, astfel încât ecartul a urcat la 30 de puncte în minutul 24 al întâlnirii. A 2-a parte a acestei perioade de joc a fost mai echilibrată, iar diferența nu a mai crescut. La capătul celui de-al 3-lea sfert scorul a fost de 69-41 în favoarea echipei naționale a Ucrainei. Secvența decisivă nu a adus schimbarea, ecartul urcând la 34 lungimi.

Andrei Mandache a totalizat 14 puncte, 3 recuperări, Giordan Watson a adăugat 10 puncte, 6 pase decisive ambii având peste 30 minute de joc. Radu Paliciuc a reușit 9 puncte, 3 intercepții, iar Titus Nicoară a încheiat cu 7 puncte, 5 recuperări pentru „vulturi”. Alți trei jucători au punctat pentru România.

În replică, Max Pustozvonov a avut 15 puncte, Aleksandr Mishula a reușit 14 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Ruslan Otverchenko a adăugat 13 puncte, alți trei jucători având cel puțin 9 puncte marcate pentru Ucraina.

Statistica meciului poate fi consultată AICI.

În echipa națională a Ucrainei i-am regăsit pe Max Pustozvonov și Viatcheslav Bobrov, jucători ce au evoluat în LNBM, dar și pe Slava Kravtsov, campion al Spaniei în exercițiu, alături de Valencia Basket. Totodată au jucat și Maksym Kornienko sau Volodymir Koniev, componenți ai Khimik Youzhne, fost adversar al Energiei Târgu Jiu și CSM CSU Oradea.

Reamintim că România a fost lipsită în Grecia de Nandor Kuti, Adrian Tudor și Radu Vîrnă. De asemenea, staff-ul tehnic a renunțat la Bogdan Țîbîrnă și Adrian Guțoaia.

Tricolorii se întorc în țară unde vor continua pregătirile pentru EuroBasket 2017. Ultimul test al României se va desfășura la sfârșitul săptămânii următoare, atunci când echipa lui Marcel Țenter se va deplasa în Letonia.

EuroBasket 2017 demarează pe 31 august, însă grupa României, programată a se desfășura la Cluj-Napoca, începe la 1 septembrie. Adversari sunt Spania, Croația, Cehia, Muntenegru și Ungaria. Primele patru clasate se califică pentru optimile de finală. Fazele eliminatorii se vor desfășura la Istanbul, între 9-17 septembrie.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.