România a cedat al 2-lea amical cu Israelul

România a pierdut și cel de-al 2-lea joc de pregătire disputat în compania Israelului la București. „Vulturii” au cedat la Arena de Baschet cu scorul de 81-85.

Partida a fost decisă în secvența decisivă, atunci când oaspeții au realizat un parțial de 23-14, pentru a transforma un deficit de două posesii într-o victorie la patru lungimi. România a fost în avantaj până cu 70 secunde rămase din timpul de joc efectiv. Israelul a înscris șapte din ultimele nouă puncte pentru a trece definitiv la conducere. De notat că oaspeții au marcat nouă puncte de la linia de pedeapsă.

Tricolorii au deschis jocul excelent, desprinzându-se la 25-18 în primele zece minute de joc. În sfertul al 2-lea, Israelul a echilibrat disputa, scorul la jumătatea partidei fiind de 44-40. România a încheiat actul al 3-lea, în avantaj de două posesii, scor 67-62.

Elevii lui Marcel Țenter au dominat la recuperare ofensivă (14-8) însă adversarul a terminat cu un procentaj de 76% la aruncările de două puncte. De notat că Israelul a avut avantaj la pase decisive (23-17), intercepții (9-4) și posesii pierdute (14-17). În schimb, vizitatorii au irosit nu mai puțin de 15 aruncări libere pentru un procentaj de doar 53% la acest procedeu.

Vlad Moldoveanu a avut o contribuție deosebită. El a bifat 30 minute de joc după ce în prima partidă a absentat și a totalizat 27 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. El a terminat cu 25 la eficiență, iar în perioada pe care a petrecut-o în teren România a avut un plus de 17 puncte pe tabela de marcaj!

Giordan Watson a contribuit cu 18 puncte, 6 pase decisive, fără posesie pierdută, Cătălin Baciu a încheiat cu 12 puncte, 6 recuperări (4 ofensive), iar Radu Paliciuc a terminat cu 19 puncte, 4 recuperări pentru România.

În replică, Omri Casspi, care a lipsit în primul meci de la București, a avut 16 puncte, 6 recuperări, 2 capace, 2 intercepții, alți patru jucători având cel puțin 10 puncte marcate pentru Israel.

Statistica completă – AICI.

Primul meci disputat de cele două formații s-a încheiat cu scorul de 83-73, tot în favoarea Israelului.

România a pierdut primul amical cu Israel de la București

Foto: Alina Cojocaru / Federatia Romana de Baschet

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.