România se califică în semifinalele Campionatului European U16 feminin – Divizia B după un final incendiar de partidă

Echipa națională a României a învins Finlanda, scor 55-53, în sferturile de finală ale Campionatului European U16 feminin – Divizia B, ediția 2016. Meciul s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe din Oradea și apropie reprezentativa tricoloră la un singur pas de promovarea în primul eșalon baschetbalistic al Europei la această categorie de vârstă.

Jocul a demarat sub semnul echilibrului, scandinavele având inițiativa pe tabela de marcaj. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 20-16. Secvența a 2-a a fost săracă în realizări pe tabela de marcaj, Finlanda desprinzându-se la șase puncte, scor 30-24, după 20 minute de joc.

România a revenit după pauză, transformând deficitul înregistrat la jumătatea meciului într-un avantaj de șase lungimi, scor 43-37, cu zece minute înainte de final. Compatrioatele noastre au reușit să se desprindă la 14 puncte, însă finalul meciului a fost extrem de complicat pentru ele.

Elevele lui Cătălin Tănase și Larisa Toma au irosit șase aruncări libere în ultimele minute de joc, perioadă în care Finlanda a reușit să se apropie pe tabela de marcaj. Scandinavele au izbutit un coș cu fault prin care au strâns la 54-53, însă au irosit libera suplimentară. România a împărțit două libere pentru a duce scorul la 55-53, însă Finlanda a avut ultima aruncare a meciului. Una din spatele semicercului și care s-a plimbat pe inel înainte de a ieși de pe cilindru.

Sarah Dumitrescu a avut 17 puncte, 8 recuperări, Nikolett Orban a adăugat 9 puncte, 6 recuperări, iar Szilvia Spier și Alexandra Ghiță au avut câte 7 puncte pentru România. Remarcabil a fost efortul Irinei Pârău, jucătoare care a acceptat să joace în pofida faptului că este incomplet refăcută. Ea a contribuit cu 21 recuperări în această confruntare.

De notat că la meci au asistat mai mulți reprezentanți ai Federației Române de Baschet. Între ei s-a numărat și Miroslav Popov, nimeni altul decât antrenorul principal al echipei naționale de senioare a României.

Sâmbătă (13.08), cu începere de la ora 18:00, la Arena Antonio Alexe, România se duelează cu învingătoarea meciului dintre Grecia și Israel în semifinalele Campionatului European U16 feminin – Divizia B, ediția 2016. Este pasul decisiv spre promovarea în primul eșalon baschetbalistic al Europei la această categorie de vârstă.

Foto: Cătălin Soare / fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.