România a câștigat Campionatul European U20 masculin Divizia B 2017

România a câștigat Campionatul European U20 masculin Divizia B ediția 2017. Echipa antrenată de Tudor Costescu a depășit Croația, scor 80-67, pentru a completa un turneu exemplar la Oradea. Finala s-a disputat la Arena Antonio Alexe în prezența a 2.000 spectatori și cu o atmosferă de excepție.

Partida a avut parte de echilibru și suspans, cu schimbări de situație pe tabela de marcaj. Ex-iugoslavii au câștigat prima repriză cu scorul de 33-26, însă tricolorii au avut o repriză secundă de excepție din punct de vedere ofensiv, marcând 54 puncte în ultimele 20 minute de joc.

Situația s-a schimbat pe parcursul sfertului 3, atunci când România a realizat un parțial de 26-11. Acest lucru a fost posibil pe fondul unei prestații defensive de excepție, dar și a faptului că elevii lui Costescu au găsit soluții de a ataca defensiva compactă a croaților, concentrată în jurul lui Cațe.

Pe parcursul sfertului decisiv diferența a crescut. În pofida accidentării lui Georges Darwiche, descalificării lui Nando Kuti și a mai multe faulturi tehnice dictate împotriva compatrioților noștri, România s-a impus cu o diferențe de peste zece lungimi.

Emi Cațe a totalizat 20 puncte, 14 recuperări, Tudor Gheorghe a adăugat 16 puncte, 8 pase decisive, 4 recuperări acoperind pentru absența lui Georges Darwiche (accidentat din primul sfert), Radu Vîrnă a terminat cu 15 puncte, iar Bobe Nicolescu a izbutit 10 puncte pentru România.

Echipa României

– jucători: Emi Cațe, Nandor Kuti, Bobe Nicolescu, Bogdan Popa, Radu Vîrnă, Georges Darwiche, Tudor Gheorghe, Anton Diaconescu, Ionuț Berceanu, Sebastian Ionescu, David Engi Rosenfeld, Andrei Iliescu.
– staff:
Tudor Costescu, Alex Ziguli, Ionuț Bâscoveanu și Cosmin Radu.

Clasament final

1. România
2. Croația
3. Marea Britanie
4. Rusia
5. Polonia
6. Belgia
7. Georgi
8. Portugalia
9. Finlanda
10. Olanda
11. Ungaria
12. Kosovo
13. Macedonia
14. Albania
15. Belarus
16. Slovacia
17. Armenia
18. Irlanda
19. Azerbaijan
20. Malta
21. Moldova

România termină Campionatul European U20 masculin Divizia B cu un bilanț general de 7-0, pe primul loc și cu cel mai bun rezultat din istoria baschetului românesc la această categorie de vârstă.

Foto: Cătălin Soare / www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.