România s-a calificat la turneul final 3×3 FIBA Europe Cup U18 masculin

România s-a calificat la turneul final 3×3 FIBA Europe Cup U18 masculin după ce au avansat până în semifinale la turneul de calificare desfășurat la Riga, Letonia. Tricolorii au avut un bilanț de patru victorii din cinci partide disputate.

Echipa masculină U18 a României și-a asigurat calificarea după ce și-a câștigat meciurile din faza grupelor, disputate în compania Țării Galilor, Germaniei, Belgiei, respectiv a succesului din sferturile de finală, consemnat asupra Irlandei.

Tricolorii au pierdut în semifinale cu Italia, scor 10-20. În pofida acestui eșec, România și-a îndeplinit obiectivul și s-a calificat la turneul final de la Debrecen, programat a se desfășura în perioada 1-3 septembrie.

Lotul U18 masculin al României a fost alcătuit din Ștefan Bîrloveanu, Victor Bogdan, George Blaj Voinescu și Radu Petrescu. De notat că doar primul este născut în 1999, ceilalți trei fiind născuți în anul 2000.

În schimb, naționala U18 feminin de baschet 3×3 s-a clasat pe locul al 6-lea în întrecerea desfășurată tot la Riga. Prin prisma acestui rezultat, tricolorele au ratat la limită accesul spre turneul final, primele cinci clasate având asigurat dreptul de participare la turneul final de la Debrecen, Ungaria.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On România s-a calificat la turneul final 3×3 FIBA Europe Cup U18 masculin

  • În ultimul meci aî noștri au fost nevoiți sa joace în trei oameni. Oricum rezultatul este peste așteptări. Felicitari băieților și antrenorâului.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.