România s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U20 masculin Divizia B 2017

România a învins Macedonia, scor 68-63, în cadrul celui de-al 3-lea meci disputat în cadrul Campionatului European U20 masculin Divizia B ediția 2017, de la Oradea. Jocul s-a desfășura la Arena Antonio Alexe din Oradea, în prezența a aproximativ 700 spectatori.

Jocul a demarat favorabil ex-iugoslavilor. Aceștia au fost mai preciși, iar compatrioții noștri au ofost mai timorați, astfel încât Macedonia s-a desprins la 12-4 în primele cinci minute de joc. Replica a venit pe finalul secvenței, cu un parțial de 16-0 în favoarea României, care s-a terminat în debutul celui de-al 2-lea sfert.

Ex-iugoslavii au replicat în secvența a 2-a, aceștia apropiindu-se la o posesia, scor 24-21. Elevii lui Tudor Costescu au fost mai agresivi în atac, reușit să bifeze mai multe vizite la linia de pedeapsă. Aceștia au fost preciși și astfel au mărit avantajul la opt puncte. Ultimul coș a purtat semnătura Macedoniei, astfel încât la jumătatea partidei scorul era de 34-28.

Repriza secundă a demarat cu o desprindere la 11 lungimi în favoarea tricolorilor. Aceștia au întâmpinat problme cu greșelile personale, în special Diaconescu și Nicolescu. În aceste condiții, antrenorul Costescu a intrat în rotație, însă macedonenii au replicat și s-au apropiat din nou la o posesie pe tabela de marcaj. Cațe a avut ultimul cuvânt și a dus scorul la 54-48.

Secvența decisivă a demarat cu un parțial de 7-0 în favoarea Macedoniei, echipă care a trecut la conducere. Kuti a replicat cu un coș de trei puncte prin care a readus România la conducere. Popa a ieșit la rampă cu o triplă urmată de două libere pentru ca Nandor Kuti să completeze un parțial de 12-2 prin care tricolorii s-au detașat decisiv.

Bobe Nicolescu a totalizat 16 puncte, 4 recuperări, fiind descalificat pentru cinci greșeli personale. Darwiche, Kuti și Popa au marcat câte 11 puncte fiecare, iar Emi Cațe a contabilizat 10 puncte, 14 recuperări (6 ofensive), 6 pase decisive, 3 capace și 2 intercepții pentru reprezentativa României.

Cu acest succes, România are 3-0 la general și este câștigătoare a Grupei C. Astfel, tricolorii s-au calificat pentru sferturile de finală și evită Croația în această fază.

Miercuri (19.07), ora 18.30, România se duelează cu Albania în ultima zi din faza grupelor. Soarta acestui meci nu mai poate influența situația în clasamentul grupei, astfel încât antrenorul Tudor Costescu ar putea roti mai adânc în cadrul acestui în încercarea de a preveni eventuale accidentări sau epuizarea jucătorilor de bază.

 

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On România s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U20 masculin Divizia B 2017

  • Am urmarit meciurile si in opinia mea au fost mai grele decat arata scorul. Parca ceva nu se leaga, multe pase gresite si apararea primeste cosuri usoare in comparatie cu echipa Georgiei care dupa meciul cu noi a defilat cu celelalte echipe invingand clar la diferente considerabile in comparatie cu noi. Oricum felicitari baietilor si multa bafta in continuare

  • De acord, sunt încă erori, este încă nevoie de rodaj dar „trupa” d-lui Costescu arată mult mai bine decât cea a duetului Țenter – Burlacu…..

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.