România s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U16 feminin – Divizia B

Echipa națională a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U16 feminin – Divizia B, ediția 2016. Formația antrenată de către Cătălin Tănase și-a asigura prezența între primele opt echipe în urma victoriei repurtate asupra FYROM, scor 89-34.

Jocul nu a avut istoric fiind controlat în permanență, cu autoritate de echipa României. Compatrioatele noastre au marcat primele șapte puncte ale partidei de la Arena Antonio Alexe din Oradea și au încheiat secvența inaugurală în avantaj, scor 19-5. Lucrurile au continuat în aceeași notă, antrenorii Tănase și Toma rotind toate cele 11 jucătoare disponibile pentru această partidă.

Sarah Dumitescu a avut 22 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Szilvia Spier a adăugat 15 puncte, Carla Popescu a terminat cu 13 puncte, 5 pase decisive și 5 intercepții, Helga Csurulya a bifat 12 puncte, iar Rebecca Coroian a izbutit 10 puncte și 4 intercepții pentru echipa României. Irina Pârău a absentat din motive medicale, însă există șanse ca ea să fie recuperată pentru următorul joc al echipei naționale.

România a avut un bilanț de 3-1 la general și s-a situat pe locul al 2-lea în Grupa D, fiind devansată de Polonia. În sferturile de finală, programate a se desfășura vineri (12.08), la Arena Antonio Alexe, tricolorele se duelează cu Finlanda, echipă neînvinsă, pentru un loc în careul de ași.

Foto: Alina Cojocaru / fiba.com

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On România s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U16 feminin – Divizia B

  • Felicitări. Se vede unde se lucrează conștiincios. La U18F, cel mult e râsu-plânsu, e jale mai mult. Da’ când acolo s-a format un lot special pentru a spăla eșecul ACS Napoca baschet Cluj la U18 și U16, [MESAJ EDITAT]! Bravo, C. Tănase!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.