România a bifat a 4-a victorie la Campionatul European U18 feminin Divizia B

România a câștigat și primul meci echilibrat susținut la Campionatul European U18 feminin Divizia B ediția 2017. Tricolorele au depășit Israel, o altă formație neînvinsă până la acest meci. Rezultatul final a fost de 63-54. Jocul a fost transmis în direct pe canalul YouTube FIBA.

A fost un meci sărac în realizări pe tabela de marcaj. Tricolorele s-au desprins la 16-5 pe parcursul primelor zece minute de joc, dar lucrurile s-au complicat în secvența a 2-a. Elevele lui Cătălin Tănase au marcat doar șapte puncte în această perioadă de joc, scorul strângându-se la 23-16, după 20 minute.

Repriza secundă a început cu un parțial de 7-2 în favoarea Israelului, care a strâns la 25-23, însă tricolorele au replicat la momentul oportun cu o aruncare de trei puncte. Israelul a restabilit egalitatea de două ori, la 29 și 34, însă nu a reușit să peia inițiativa pe tabela de marcaj. România a realiat un parțial de 8-0, după care Israel a marcat trei puncte pentru a duce scorul la 43-37, cu zece minute înainte de final.

Secvența decisivă a demarcat cu patru puncte în contul României, astfel încât diferența a urcat la zece lungimi pentru prim dată în acest meci. Tricolorele au menținut un avantaj de cel puțin trei posesii pe tabela de marcaj, până în minutul 37 al partidei. Israelul a strâns la trei puncte însă nu a reușit să se apropie mai amenințător.

Raportul recuperărilor a fost de 68-31 în favoarea României! În schimb, Israelul a echilibrat disputa la posesii pierdute (9-31) și intercepții (16-5).

Carla Popescu a totalizat 17 puncte, 8 recuperări, Irina Pârău a adăugat 13 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive, iar Maria Ferariu a terminat cu 9 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

În urma acestui rezultat, situația în clasamentul grupei, cu o etapă rămasă de disputat, este următoarea:

1. România 4/0 – 8 puncte
2. Israel 3/1 – 7 puncte
3. Olanda 3/1 – 7 puncte
4. Norvegia 1/3 – 5 puncte
5. Georgia 1/3 – 5 puncte
6. Elveția 0/4 – 4 puncte

România întâlnește Olanda în ultima zi din faza grupelor. Meciul se dispută miercuri (09.08), ora 20:15, în direct pe internet. Tricolorele se califică chiar și în condițiile unui eșec până la cel mult 14 lungimi.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.