Ricky Hickman a semnat cu campioana Germaniei. Honeycutt se întoarce la Khimki, iar Oriola a semnat cu Barcelona!

Brose Baskets Bamberg a oficializat legitimarea lui Ricky Hickman. Jucătorul american cu trecut la CS Otopeni a semnag un contract pe doi ani cu campioana Germaniei.

După ce a câștigat Euroliga cu Maccabi Tel-Aviv în 2014, Ricky a trecut la Fenerbahce și Milano. În ultimul sezon, alături de formația lombardă, Hickman a avut medii de 10.1 puncte și 3.3 pase decisive în 30 meciuri disputate în competiția de top a Europei.

De-a lungul carierei, Hickman a jucat pentru  PVSK Pecs, CS Otopeni, BG 74 Goettingen, Giessen 46ers, Namika Lahti, Junior Casale și Scavolini Pesaro. El este fundaș, având posibilitatea să joace atât ca principal conducător de joc, cât și în calitate de poziție 2.

Hickman devine al 4-lea jucător legitimat de Brose Baskets în această vară. Primii trei sunt Bryce Taylor, Luka Mitrovic și Augustine Rubit.

Khimki Moscova l-a înregimentat pe Tyler Honeycutt. Americanul de 2.03 metri și în vârstă de 27 ani se întoarce la finalista Ligii VTB, alături de care a câștigat EuroCup în 2015 și cu care a debutat la nivel de Euroligă.

Honeycutt sosește de la Anadolu Efes Istanbul. El a bifat 35 prezențe în cadrul singurului sezon petrecut alături de turci, având 7.3 puncte marcate pe partidă.

Acesta este cel de-al 4-lea jucător străin înregimentat de Georgios Bartzokas în această vară pentru Khimki. De la venirea grecului, Khimki i-a acontat pe Charles Jenkins, Stefan Markovic și Anthony Gill. De asemenea, a fost legitimat rusul Andrey Zubkov, prelungindu-le angajamentele altor autohtoni precum Zaytsev, Sokolov, Vialtsev, respectiv Monia.

FC Barcelona a oficializat legitimarea lui Pierre Oriola. Acesta se alătură catalanilor după ce a devenit campion al Spaniei alături de Valencia Basket. Înalt de 2.06 metri și în vârstă de 24 ani, Oriola a semnat un contract pe patru sezoane. El evoluează la pozițiile 4-5.

Acesta a jucat 23 meciuri în ediția 2016/17 a EuroCup, având medii de 8.3 punte și 2.7 recuperări. Oriola a terminat competiția în calitate de finalist și a avut un procentaj de 63% la aruncările de două puncte.

Formația din Barcelona l-a numit pe Sito Alonso în funcția de antrenor principal. Primele achiziții ale catalanilor în această vară au fost francezii Thomas Heurtel și Adrien Moerman.

De notat că Barcelona a semnat precontracte cu Adam Hanga și Shane Larkin, cărora le-au pregătit contracte pe trei, respectiv doi ani, în valoare totală cumulată de 13 milioane euro. Baskonia Gasteiz, formația pentru care cei doi au evoluat, a replicat și a dat asigurări că va prelua aceste contracte, lucru care potrivit regulamentului din Liga ACB înseamnă că acești jucători vor evolua în continuare la echipa din țara bascilor. Prin urmare, Barcelona trebuie să se reorienteze.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.