Rezultatele tragerii la sorți pentru echipele României la Campionatele Europene de nivel juvenil – ediția 2017

Echipa națională U16 feminin a României – generația 2001, va participa în vara anului 2017 la Campionatul European – Divizia A. Acest lucru a devenit posibil ca urmare a promovării obținute de echipa U16, condusă de Cătălin Tănase și Larisa Toma, la ediția 2016. Sâmbătă (10.12), naționala României și-a descoperit adversarii din faza grupelor la evenimentul amintit.

Tricolorele au fost repartizate în Grupa C, alături de Serbia, Italia și Ungaria. Evenimentul se va desfășura la Bourges, Franța, între 4 și 12 august 2017. Evenimentul cuprinde participarea a 16 echipe.

În schimb, naționala U20 masculin a României – generația 1997 – va participa la Campionatul European – Divizia B, găzduit la Oradea, între 15 și 23 iulie 2017. Tricolorii au fost repartizați în Grupa C, alături de FYROM, Georgia, Bosnia-Herțegovina și Albania. La acest eveniment s-au înscris 22 echipe naționale.

România va participa la toate categoriile de vârstă, masculin și feminin în vara lui 2017. Iată cum vor juca acestea:

U16 masculin – Divizia B (24 echipe), la Sofia (Bulgaria), în Grupa A, cu Islanda, Belgia, Grecia, Belarus, Elveția

U20 feminin – Divizia B (12 echipe), la Eilat (Israel), în Grupa B, cu Irlanda, Israel, Croația, Marea Britanie, Belarus

U18 feminin – Divizia B (24 echipe), la Dublin (Irlanda), în Grupa C, cu Olanda, Israel, Norvegia, Georgia, Elvație

În ceea ce privește ediția 2017 pentru Campionatele Europene U18 masculin – Divizia A și B, tragerea la sorți se va desfășura în luna ianuarie, la Munchen. Reamintim că ediția 2016 a Divizia A se va desfășura în luna decembrie în Turcia, fiind amânată din cauza conflictelor politice consemnate în această țară pe parcursul verii trecute. Tragerea la sorți se va efectua de abia după ce se va ști cu exactitate ce echipe retrogradează din Divizia A în urma ediției 2016 a Campionatului European.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.