Revine baschetul la Târgu Jiu și Ploiești

Baschetul revine la Târgu Jiu și Ploiești. Presa locală anunță faptul că sportul cu mingea la coș din aceste orașe se va relansa, cel mai probabil de la startul sezonului competițional 2017/18.

Conform, gorjeanul.ro, Consiliul Local și cel Județean au căzut de acord să finanțeze noua echipă de baschet a municipiului Târgu Jiu. Echipa va fi înscrisă în Liga 1, urmând ca în perioada imediat următoare să se clarifice situația staff-ului tehnic și a lotului de jucători. Se pare că în staff va fi cooptat Laurențiu Răuț, care de-a lungul timpului a ocupat diferite funcții în cadrul Energiei Târgu-Jiu.

Reamintim faptul că Energia a retrogradat din Liga Națională în anul 2016, la distanță de doi ani de la câștigarea Cupei României și la un an de la cel mai bun rezultat obținut de baschetul românesc de club în Europa în ultimul deceniu, locul 3 în FIBA EuroChallenge. După retorgradare echipa s-a desființat.

Pe de altă parte, așa cum noteză republikanews.ro, la Ploiești se va relua activitatea în cadrul CSM-ului. Secția de baschet este prima luată în considerare. Gruparea va fi sprijinită de către Consiliul Local. Echipa va fi înscrisă în Liga 1, competiție pe care CSM Ploiești a câștigat-o în sezonul 2015/16. Prin prisma acestui rezultat a reușit promovarea în Liga Națională, competiție în care nu a mai luat startul, după ce și-a construit un lot din care au făcut parte mai mulți jucători străini, dar și tineri autohtoni.

Aceste vești sunt primele apărute în baschetul românesc după implementarea noii legi a sportului. Ea permite finanțarea sportului în anumite condiții prevăzute în lege.

Este limpede că aceste vești sunt deosebit de bune și favorabile desfășurării activității baschetbalistice în cât mai multe locuri din România. Pe de altă parte, problema rămâne neschimbate și anume finanțarea privată. Din păcate această problemă se resimte la majoritatea echipelor din primul eșalon baschetbalistic al țării și este exact cauza pentru care Energia Târgu Jiu, CSU Asesoft Ploiești și Gaz Metan Mediaș au dispărut de pe firmamentul baschetului atunci când legislația nu a permis plata salariilor pentru sportivi din bani publici.

Așadar, rămâne de văzut în ce fel se pot dezvolta proiectele de la Târgu Jiu și Ploiești. Cert este că pentru moment vestea renașterii baschetului de performanță în aceste orașe este deosebit de pozitivă.

Citiți și

Renaște baschetul masculin la Brașov

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.